Yrttiset salaattileipäpalat
Yrttiset salaattileipäpalat
Ihanan yrttiset salaattileipäpalat syntyvät kätevästi peltileivästä. Pinnalle levitetään herkullista yrttitahnaa ja kyytipojaksi muun muassa fetaa ja versoja. Nämä ovat täydellisen raikkaita cocktailpaloja kesän juhliin!
Peltileipä
3 dl | Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja |
---|---|
2 dl | Elovena täysjyväkaurahiutaleita |
2 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
2 dl | kevytmaitoa |
0,5 dl | rypsiöljyä |
Yrttitahna
0,5 ruukkua | lehtipersiljaa |
---|---|
0,5 ruukkua | ruohosipulia |
1,5 kpl | valkosipulinkynttä |
200 g | tuorejuustoa |
0,5 dl | oliiviöljyä |
0,5 tl | mustapippuria rouhittuna |
0,5 tl | suolaa |
Pinnalle
50 g | rucolaversoja |
---|---|
1 nippu | retiisiä |
100 g | sokeriherneitä |
100 g | fetaa |
mustapippuria rouhittuna |
Ohjeet
Reseptin on kehittänyt Perinneruokaa prkl
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon maito ja öljy. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele tasaiseksi jauhoja apuna käyttäen. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt peltileipä noin 48 pieneen palaan.
- Valmista yrttitahna sekoittamalla hienonnettu lehtipersilja, ruohosipuli ja valkosipuli tuorejuuston joukkoon. Mausta tahna lopuksi oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla.
- Leivitä jokaisen leipäpalan päälle hieman yrttitahnaa. Ripottele yrttitahnan päälle rucolanversoja, ohueksi viipaloituja retiisejä sekä paloiteltuja sokeriherneenpalkoja. Murustele lopuksi päälle hieman fetaa ja viimeistele palat rouhitulla mustapippurilla.
Tykkää (31)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti