Ystävänpäivän pikkupizzat
Ystävänpäivän pikkupizzat
Yllätä ystävä kauniilla pikkupizzoilla! Näiden valkoisten pikkupizzojen kastikkeena on ranskankermaa ja täytteenä valloittava yhdistelmä mm. kanaa, sinihomejuustoa ja päärynää.
Ainekset
2½ dl | vettä |
---|---|
2 tl | suolaa |
2 rkl | öljyä |
1 ps | Sunnuntai kuivahiivaa |
2½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
3 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
Täyte
200 g | ranskankermaa |
---|---|
300 g | kanasuikaleita |
1 | päärynä |
200 g | kirsikkatomaatteja |
100 g | sinihomejuustomurua |
2 | mozzarellapalloa |
tuoretta basilikaa |
Ohjeet
- Valmista taikina lisäämällä 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen öljy ja suola.
- Sekoita kuivahiiva noin puoleen jauhoista ja yhdistä nesteeseen. Alusta taikinaan loput jauhoista ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Valmistele täytteet taikinan kohotessa. Paista kanasuikaleet tilkassa öljyä. Viipaloi päärynät ja kirsikkatomaatit.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli isoksi levyksi. Leikkaa levystä sydämenmuotoisella muotilla pieniä pizzoja ja asettele ne leivinpaperin päälle. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 240 asteeseen.
- Levitä pohjien päälle ranskankerma ja revi basilikanlehtiä. Lisää kanasuikaleet, päärynänpalat ja kirsikkatomaatit. Ripottele päälle sinihomejuustomuru ja revi mozzarellaa.
- Paista pizzoja uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Viimeistele valmiit pizzat tuoreella basilikalla.
Tykkää (18)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti