Kuivahiiva leivonnassa
Askarruttaako kuivahiivan käyttö? Lue vinkit kuivahiivan käyttöön leivonnassa ja onnistu mm. helppojen yön yli sämpylöiden ja kauraisen pataleivän leivonnassa – katso herkulliset reseptivinkit artikkelin lopusta!
Kuivahiiva on tavallista hiivaa, josta vesi on puristettu pois. 1 ps (11 g) Sunnuntai-kuivahiivaa vastaa n. 30 g tuorehiivaa. Kuivahiiva saa taikinan kohoamaan ja luo leivonnaiseen huokoisen rakenteen perinteisen hiivan tavoin.
Käyttö
½ litran sämpylätaikinaan käytetään 1 pussi kuivahiivaa ja ½ litran pullataikinaan 2 pussia kuivahiivaa. (Pullataikina on rasvaisempaa ja raskaampaa kuin sämpylätaikina, joten se vaatii enemmän kohotusainetta.)
- Kuivahiiva sekoitetaan yleensä jauhojen joukkoon.
- Kuivahiiva tarvitsee toimiakseen +42°C taikinanesteen, joka tuntuu käteen selvästi lämpimältä
- Nesteen lämpötila ei saa nousta yli +50°C, koska silloin hiivasolut kuolevat.
Säilytys
Kuivahiiva säilyy avaamattomana vuoden. Avattu pussi säilyy hyvin suljettuna jääkaapissa n. viikon ja useita kuukausia pakastimessa.
Inspiroidu resepteistä
Sunnuntai Kuivahiivalla valmistuvat niin helpot yön yli sämpylät, herkullisen kaurainen pataleipä, korvapuustit kuin pizzataikinakin!
Sunnuntain perinteikkäällä korvapuustireseptillä onnistut varmasti! Erikoisvehnäjauhopussin kyljessäkin olleen reseptin ansiosta pullantuoksu on levinnyt kotikeittiöihin jo vuosien ajan.
Yli 60 min
Leivo itsellelle tai anna lahjaksi helpon juurettoman ruisleivän ainekset.
Yli 60 min
Italialaislähtöinen focaccia on täydellinen tarjottava illanistujaisiin. Kirsikkatomaatit, valkosipuli sekä rosmariini antavat leivälle kerrassaan herkullisen maun.
Yli 60 min
Herkullinen pizzapohja on helppo ja nopea valmistaa itse. Täytteitä voi varioida oman maun mukaan tai sen pohjalta, mitä jääkaapista sattuu löytymään.
Yli 60 min
Kauraisessa pataleivässä on ihanan rapea kuori ja mehevä sisus. Maukas taikina syntyy helposti ilman vaivaamista ja pitkällä kohotuksella.
Yli 60 min
Uunituoretta sämpylää ei voita mikään! Sunnuntain Rouheisesta Sämpyläjauhosta leivot helposti näitä meheviä ja maukkaita siemensämpylöitä.
Yli 60 min
Tästä ei mehevien sämpylöiden teko helpotu! Herkulliset yön yli sämpylät eli jääkaappisämpylät syntyvät Sunnuntain ohjeella. Taikinaa ei tarvitse vaivata lainkaan ja se kohoaa kätevästi yön yli jääkaapissa.
Alle 60 min
Munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku ja parhaat munkit syntyvät itse tehden. Tällä perusohjeella onnistut varmasti.
Yli 60 min
Jättikierrepulla on kuin iso korvapuusti! Upea herkku syntyy perinteisestä pullataikinasta helposti rullailemalla.
Yli 60 min
Tutustu tuotteisiin
- Mene tuotteelle 1
- Mene tuotteelle 2
- Mene tuotteelle 3
- Mene tuotteelle 4