Gluteeniton kylmäsavulohipiirakka

Gluteeniton kylmäsavulohipiirakka
Herkullinen kylmäsavulohipiirakka on yksi suolaisten piirakoiden kestosuosikki!
Pohja
| 100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
|---|---|
| 3 1/2 dl | Sunnuntai Gluteenittomia Täysjyväkaurajauhoja |
| 1 dl | juustoraastetta |
| 1 dl | kylmää vettä |
Täyte
| 150 g | kylmäsavulohta |
|---|---|
| 1/2 | sipuli |
| 1 ruukku | tilliä |
| TAI | |
| 1 tl | kuivattua tilliä |
| 200 g | tuorejuustoa |
| 2 dl | kermaa |
| 4 | munaa |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 1 rkl | dijon sinappia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| mustapippuria |
Ohjeet
- Sekoita pehmeä margariini, jauhot, juustoraaste ja vesi keskenään.
- Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun irtopohjaisen piirakkavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle ja reunoille. Laita kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen.
- Suikaloi kylmäsavulohi. Pilko sipuli ja tilli.
- Sekoita tuorejuusto, kerma, munat, juustoraaste, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää sipuli ja kylmäsavulohi.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (10)

