Gluteeniton kylmäsavulohipiirakka
Gluteeniton kylmäsavulohipiirakka
Herkullinen kylmäsavulohipiirakka on yksi suolaisten piirakoiden kestosuosikki!
Pohja
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
3 1/2 dl | Sunnuntai Gluteenittomia Täysjyväkaurajauhoja |
1 dl | juustoraastetta |
1 dl | kylmää vettä |
Täyte
150 g | kylmäsavulohta |
---|---|
1/2 | sipuli |
1 ruukku | tilliä |
TAI | |
1 tl | kuivattua tilliä |
200 g | tuorejuustoa |
2 dl | kermaa |
4 | munaa |
2 dl | juustoraastetta |
1 rkl | dijon sinappia |
2 rkl | sitruunamehua |
1 tl | sokeria |
1/2 tl | suolaa |
mustapippuria |
Ohjeet
- Sekoita pehmeä margariini, jauhot, juustoraaste ja vesi keskenään.
- Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun irtopohjaisen piirakkavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle ja reunoille. Laita kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen.
- Suikaloi kylmäsavulohi. Pilko sipuli ja tilli.
- Sekoita tuorejuusto, kerma, juustoraaste, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää sipuli ja kylmäsavulohi.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (7)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti