Valikko

Gluteeniton kylmäsavulohipiirakka

Gluteeniton kylmäsavulohipiirakka

Herkullinen kylmäsavulohipiirakka on yksi suolaisten piirakoiden kestosuosikki!

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
3 1/2 dlSunnuntai Gluteenittomia Täysjyväkaurajauhoja
1 dljuustoraastetta
1 dlkylmää vettä

Täyte

150 gkylmäsavulohta
1/2 sipuli
1 ruukkutilliä
TAI
1 tlkuivattua tilliä
200 gtuorejuustoa
2 dlkermaa
4 munaa
2 dljuustoraastetta
1 rkldijon sinappia
2 rklsitruunamehua
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
mustapippuria

Ohjeet

  1. Sekoita pehmeä margariini, jauhot, juustoraaste ja vesi keskenään.
  2. Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun irtopohjaisen piirakkavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle ja reunoille. Laita kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  3. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen.
  4. Suikaloi kylmäsavulohi. Pilko sipuli ja tilli.
  5. Sekoita tuorejuusto, kerma, juustoraaste, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää sipuli ja kylmäsavulohi.
  6. Kaada täyte pohjan päälle.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Tykkää (7)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet