Valikko

Amandan saaristolainen savulohihyydykekakku

Amandan saaristolainen savulohihyydykekakku

Koko Suomi leipoo joulun 7. kauden kolmannessa jaksossa kisaajat loihtivat juhlapöydän suolaisia ja makeita leivoksia. Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kausi esitettiin MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.00. Kuvan on ottanut Miira Ojanen.

Pohja

5 dlpiimää
1 ½ tlsuolaa
1 ½ dltummaa siirappia
1 pssSunnuntai kuivahiivaa
5 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 dlSunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja
1 ½ dlkaljamaltaita
1 ½ dlkaurahiutaleita
1 dlpakastepuolukoita

Savulohihyydyke

400 gtuoretta lämminsavulohta
2 kananmunaa
1 punasipuli
½ ruukku tuoretta tilliä
1 ½ rklsitruunan puristettua mehua
120 gsmetanaa
1 ½ dlkermaviiliä
1 tlsuolaa
1 ½ tlsitruunapippuria
4 liivatetta
1 ½ rklvettä

Kakun kasaaminen

1 dlvettä
½ kalaliemikuutio

Koristelu

2 punasipulia (oikea muoto!)
1 ruukku herneenversoja
½ kurkkua
100 gkirjolohen mätiä
120 gsmetanaa
1 tlsitruunapippuria
1 sitruuna

Ohjeet

POHJA: Kuumenna piimä reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita piimän joukkoon suola ja siirappi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kuivahiiva, jonka jälkeen sekoita ne piimän joukkoon. Lisää taikinaan loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Levitä taikina pienelle uunipellille tasaiseksi. Anna taikinan kohota vähintään 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Tarkista kypsyys. Jäähdytä pohja ennen leikkaamista.

SAVULOHIHYYDYKE: Keitä kanamunia kiehuvassa vedessä 9 minuuttia, jonka jälkeen jäähdytä ne. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuori kypsät kananmunat ja soseuta haarukalla pienemmiksi. Revi savulohi kananmunan sekaan ja poista kalasta mahdolliset ruodot. Hienonna tilli ja punasipuli ja lisää seokseen. Lisää joukkoon puristettu sitruunanmehu, smetana ja kermaviili. Mausta vielä suolalla ja sitruunapippurilla. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä 1 ½ rkl vettä ja lisää joukkoon puristetut pehmenneet liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana savulohitäytteen sekaan samalla sekoittaen. Kaada täyte kelmulla vuorattuun vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

KAKUN KASAAMINEN: Leikkaa jäähtyneestä pohjasta sopiva pala savulohihyydykkeen alle. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon kalaliemikuutio. Kostuta pohja pullasutia apuna käyttäen. Poista hyydyke vuoasta ja kumoa pohjan päälle.

KORISTELU: Kuori punasipulista uloin kerros ja viillä se 12 osaan ylhäältä alas, jätä kuitenkin kanta paikoilleen. Paista sipulia uunissa kiertoilmalla 140 asteessa 10 minuuttia, jonka jälkeen muotoile se kukaksi. Koristele savulohihyydykekakku sipulikukalla, herneenversoilla, kurkulla, mädillä, smetanalla, sitruunalla ja mausta sitruunapippurilla.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet