Valikko

Sunnuntai

Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Kurpitsapiirakka eli pumpkin pie on amerikkalainen halloween-juhlien klassikko. Kurpitsapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Täyte

2 munaa
400 gkurpitsasosetta
1 prk kondensoitua maitoa (makeutettua) (397 g)
2 tlkanelia
1/2 tlsuolaa
1/2 tl inkivääriä (jauhettua)
1/4 tlneilikkaa TAI muskottia

Ohjeet

  1. Nypi pehmeä margariini, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän (noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Laita pohja kylmään täytteen teon ajaksi.
  2. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kurpitsasose, mausteet ja kondensoitu maito.
  3. Esipaista pohjaa uunin alatasolla tasalämmössä 175 asteessa 10 minuuttia.
  4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
  5. Paista piirakka uunin alaosassa 40–50 minuuttia.
  6. Jäähdytä piirakka ja siirrä jääkaappiin. Tarjoa jäähtynyt piirakka mielellään seuraavana päivänä esimerkiksi kermavaahdon kanssa.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Kurpitsasose uunissa paahtamalla

  1. Halkaise kurpitsa pystysuunnassa ja kaavi siemenet lusikalla. Leikkaa puolikkaat kahteen tai neljään osaan. Levitä lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Paahda kurpitsalohkoja 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on haarukalla kokeiltaessa aivan pehmeää myös kuoren vierestä.
  3. Nosta pelti uunista ja anna kurpitsojen jäähtyä hetken aikaa.
  4. Poista kurpitsan kuoret veitsellä leikaten tai kaavi kurpitsan sisus talteen isolla lusikalla.
  5. Soseuta tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet