Valikko

Dripped suklaa-mansikkakakku

Dripped suklaa-mansikkakakku

Dripped-koristelutekniikalla eli valutetulla suklaakastikkeella kruunattu mansikkakakku kääntää katseet. Tämä näyttävä kakku sopii loistavasti juhliin kuin juhliin!

  • n. 25 palaa
  • Yli 60 min

Kakkupohja

3 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1 rklleivinjauhetta
200 gtummaa suklaata
100 gvoita
6 munaa
2 dlfariinisokeria
1 dlmaitoa

Täyte

500 gmansikoita
1 dltomusokeria
6 dlkermaa
1 rklvaniljasokeria
200 gmascarpone juustoa
8 liivatelehteä
1 rklsitruunamehua
2 rklvettä
230 gmansikkamarmeladia

Kostutukseen

1 dlmaitoa

Kuorrutus

120 gtummaa suklaata
40 gvoita
3 rklkermaa
Koristeluun tuoreita mansikoita, suklaamakeisia ja keksejä

Ohjeet

  1. Voitele ja korppujauhota pyöreä (25 cm) kakkuvuoka.
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  3. Sulata suklaa ja voi mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen.
  4. Vaahdota munat ja fariinisokeri paksuksi vaahdoksi.
  5. Lisää vaahtoon suklaa-rasvasula hyvin sekoittaen.
  6. Lisää joukkoon kahdessa osassa vuorotellen jauhot sekä maito.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
  8. Kumoa ja jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista.
  9. Leikkaa kakkupohja neljään osaan ja kostuta pohjat kevyesti maidolla.

Täyte

  1. Soseuta mansikat ja siivilöi joukkoon tomusokeri.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri.
  4. Yhdistä mansikkasose ja mascarpone.
  5. Lisää joukkoon kermavaahto.
  6. Purista liivatelehdistä pois ylimääräinen neste. Sulata liivatelehdet lämpimään sitruunaveteen.
  7. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin.

Kakun kokoaminen ja koristelu

  1. Kokoa kakku kakkurenkaaseen jonka reunat on vuorattu ”piirtoheitin” kalvolla tai leivinpaperilla.
  2. Aseta kakkupohja muotin pohjalle ja sivele pinta marmeladilla.
  3. Kaada 1/3 täytteestä pohjan päälle. Laita kakku vähäksi aikaa kylmään ennen seuraavan kerroksen kokoamista.
  4. Kokoa loppu kakku samalla tavalla. Anna kakun hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.
  5. Irrota kakku varovasti muotista ja poista reunapaperi.
  6. Sulata mikrossa tai kattilassa kaikki kuorrutuksen aineet.
  7. Kaada kuorrutus kakun päälle. Kuorrutus saa valua yli reunojen.
  8. Koristele tuoreilla mansikoilla, suklaamakeisilla ja kekseillä.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet