Fetapestopizza kaurajauhopohjalla

Fetapestopizza kaurajauhopohjalla
Gluteeniton pizza maistuu kaikille ja valmistuu kätevästi gluteenittomista Sunnuntai Täysjyväkaurajauhoista. NAM!
Pizzapohja
| 2 dl | vettä |
|---|---|
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | Sunnuntai kuivahiivaa |
| 3 dl | Sunnuntai Gluteenittomia Täysjyväkaurajauhoja |
Kastike ja täyte
| 1 dl | pestokastiketta |
|---|---|
| 100 g | juustoraastetta |
| ½ | sipuli |
| 10 | kirsikkatomaattia |
| 100 g | fetajuustoa |
| muutama | musta kivetön oliivi |
| ½ dl | cashewpähkinöitä |
Ohjeet
- Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (42 astetta) veteen öljy. Vispilöi nesteeseen pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää normaalia pizzataikinaa löysemmäksi.
- Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
- Suikaloi sipuli ja puolita tomaatit.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen kiertoilmatoiminnolla.
- Kaada taikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja painele jauhojen avulla ohueksi pohjaksi.
- Levitä päälle pestokastike ja juustoraaste. Ripottele päälle sipulisuikaleet, fetakuutiot, tomaatit ja oliivit.
- Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Lisää pizzan päälle cashewpähkinät ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (15)

