Valikko

Galette hunajaisella Muru-täytteellä

Galette hunajaisella Muru-täytteellä

Nimestään huolimatta galette-piirakka on helppo valmistaa ja ulkonäkö saa olla sopivan rustiikkinen. Tämän Elovena Murulla höystetyn suolaisenmakean galeten täytteinä maistuvat mm. päärynä ja valkohomejuusto.

  • 8 annosta
  • Yli 60 min

Muru-Hunajatäyte

200 granskankermaa
225 gElovena Muru Kaurajauhista
öljyä paistamiseen
hunajaa
2 viikunaa
1 päärynä
100 gvalkohomejuustoa
40 gsaksanpähkinöitä
tuoretta timjamia

Ohjeet

  1. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi seokseen kuutioitu kylmä margariini. Lisää kylmä vesi pienissä erissä ja sekoita taikinaksi. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Voit myös tehdä pohjan jo edellisenä
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Paista Muru kaurajauhis öljyssä ja mausta reilusti hunajalla. Viipaloi viikunat, päärynä ja valkohomejuusto sekä rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi.
  4. Kauli pohja jauhotetun leivinpaperin päälle isoksi ympyräksi.
  5. Levitä ranskankerma pohjan päälle, mutta jätä kolme senttiä reunoilta tyhjiksi. Lisää täytteet ja taita taikinan reunat täytteen päälle.
  6. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla ja hunajalla. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Tykkää (2)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet