Sieni-pekoni Flammkuchen
Gluteeniton sieni-pekoni Flammkuchen
Flammkuchen on Keski- ja Etelä-Euroopassa suosittu herkullinen vaihtoehto pizzalle. Flammkuchen eli liekkipiirakka onnistuu helposti myös gluteenittomana.
Täyte
1 | valkosipulinkynsi |
---|---|
1/4 tl | suolaa |
150 g | laktoositonta crème fraîchea |
1 | sipuli |
200 g | esim. tuoreita ruskeita herkkusieniä |
170 g | suomalaista pekonia |
mustapippuria |
Pohja
3 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
---|---|
1/2 tl | suolaa |
1/2 dl | öljyä |
1 1/4 dl | vettä |
Ohjeet
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita hienonnettu valkosipuli ja suola ranskankerman joukkoon.
- Kuori, halkaise ja leikkaa sipuli pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Pilko sienet ja viipaloi pekoni.
- Valmista pohja sekoittamalla jauhot ja suola keskenään. Lisää öljy ja sekoita. Lisää vesi muutamassa erässä, sekoita, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat leivinpaperin kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman ohuiksi. Öljyä kaksi puhdasta uunipeltiä. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja kumoa taikina öljytyn pellin päälle ja poista leivinpaperi.
- Levitä crème fraîche pohjille. Asettele päälle sipuliviipaleet, paloitellut sienet ja pekonisuikaleet. Rouhi päälle mustapippuria. Paista flammkucheneja 250-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Voit hyvin käyttää myös tuoreita metsäsieniä! Revi putsatut kantarellit/suppilovahverot käsin pituussunnassa – jätä pienet kantarellit kokonaisiksi. Freesaa sienet paistinpannulla pienissä erissä, kunnes niistä irtoaa nestettä. Kuumenna, kunnes neste on haihtunut.
Tykkää (9)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti