Valikko

Sieni-pekoni Flammkuchen

Gluteeniton sieni-pekoni flammkuchen

Gluteeniton sieni-pekoni Flammkuchen

Flammkuchen on Keski- ja Etelä-Euroopassa suosittu herkullinen vaihtoehto pizzalle. Flammkuchen eli liekkipiirakka onnistuu helposti myös gluteenittomana.

Täyte

1 valkosipulinkynsi
1/4 tlsuolaa
150 glaktoositonta crème fraîchea
1 sipuli
200 gesim. tuoreita ruskeita herkkusieniä
170 gsuomalaista pekonia
mustapippuria

Pohja

3 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1/2 tlsuolaa
1/2 dlöljyä
1 1/4 dlvettä

Ohjeet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita hienonnettu valkosipuli ja suola ranskankerman joukkoon.
  2. Kuori, halkaise ja leikkaa sipuli pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Pilko sienet ja viipaloi pekoni.
  3. Valmista pohja sekoittamalla jauhot ja suola keskenään. Lisää öljy ja sekoita. Lisää vesi muutamassa erässä, sekoita, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat leivinpaperin kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman ohuiksi. Öljyä kaksi puhdasta uunipeltiä. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja kumoa taikina öljytyn pellin päälle ja poista leivinpaperi.
  5. Levitä crème fraîche pohjille. Asettele päälle sipuliviipaleet, paloitellut sienet ja pekonisuikaleet. Rouhi päälle mustapippuria. Paista flammkucheneja 250-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Voit hyvin käyttää myös tuoreita metsäsieniä! Revi putsatut kantarellit/suppilovahverot käsin pituussunnassa – jätä pienet kantarellit kokonaisiksi. Freesaa sienet paistinpannulla pienissä erissä, kunnes niistä irtoaa nestettä. Kuumenna, kunnes neste on haihtunut.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet