Valikko

Sunnuntai

Kaurainen vuokaleipä

Gluteeniton vuokaleipä

Makealla siirapilla valeltu kaurainen vuokaleipä muistuttaa maultaan hieman saaristolaisleipää.

Ainekset

3 ½ dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 dlElovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita
1 dlSunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa
1 tlfenkolia
1 tlsuolaa
1 tlsoodaa
½ dlrusinoita
½ dlauringonkukansiemeniä
4 dlpiimää
1 ½ dlsiirappia
2 rklSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Voiteluun

2 rklsiirappia
2 rklvettä

Ohjeet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Yhdistä piimä, siirappi ja Sunnuntai Juokseva.
  3. Sekoita kuivat aineet nesteen joukkoon.
  4. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan.
  5. Sekoita siirappi ja vesi keskenään.
  6. Voitele leipä siirappi-vesiseoksella.
  7. Paista leipää 200 asteisen kiertoilmauunin alatasolla 40 minuuttia.
  8. Voitele leipä ja jatka paistamista noin 25 minuuttia.
  9. Voitele leipä kuumana ja jäähdytä hyvin ennen leikkaamista.

Tykkää (20)

    Jaa

    Kommentit

    • SH
      Miksi juuri tämä kohotetaan kun siinä on käytetty soodaa, mutta jos hiivaa niin korjaisitteko?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei SH, Kiitos huomiostasi, resepti on nyt muokattu.😃

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet