Helpot cheddarjuusto-ruohosipuliskonssit

Helpot cheddarjuusto-ruohosipuliskonssit
Nappaa tästä superhyvien skonssien resepti ja leivo suolaiset herkut nopeasti ja helposti. Suolaiset skonssit ovat täydellinen hemmotteluherkku aamiaispöydässä tai vaikkapa brunssieväänä.
Taikina
| 4 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
|---|---|
| 2 ½ tl | leivinjauhetta |
| ½ tl | suolaa |
| ripaus | cayennepippuria |
| 100 g | cheddarjuustoraastetta |
| 75 g | kylmää voita |
| TAI | |
| 75 g | kylmää Sunnuntai Leivontamargariinia |
| ½ dl | silputtua ruohosipulia |
| ¾ dl | smetanaa |
| ¾ dl | maitoa |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
- Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon, lisää joukkoon suola, ripaus cayennepippuria ja juustoraaste. Nypi kylmä rasva jauhojen sekaan, niin että muodostuu murumainen taikina.
- Lisää ruohosipulisilppu ja kylmät nesteet. Sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa.
- Painele tai kauli taikina noin kahden sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (Ø 6 cm) skonsseja leivinpaperin päälle pellille.
- Paista skonsseja uunin ylätasolla noin 15 minuuttia.
- Tarjoile skonssit vastapaistettuina joko sellaisenaa tai vaikkapa tuorejuuston ja kylmäsavulohen kera.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (11)

