Joulubrowniet

Joulubrowniet
Browniet sopivat myös joulusesonkiin! Näissä jouluisissa brownieissa maistuvat mm. pähkinät, karpalot, kaneli ja pehmeä tuorejuusto. Kokeile vaikka pikkujoulujen tarjottavaksi!
Ainekset
| 70 g | macadamiapähkinöitä |
|---|---|
| 2 dl | kaakaojauhetta |
| 3 dl | sokeria |
| 1 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| ripaus | kanelia |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 250 g | voita |
| 4 | munaa |
Päälle
| 200 g | laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa |
|---|---|
| 1 | muna |
| ½ dl | tomusokeria |
| 1 dl | kuivattuja karpaloita |
| ¾ dl | pistaasipähkinöitä |
Ohjeet
- Rouhi macadamiapähkinät.
- Yhdistä kaakaojauhe, sokeri, jauhot, rouhitut pähkinät ja kaneli.
- Riko munat ja sekoita niiden rakenne rikki.
- Sulata suklaa ja voi mikrossa täydellä teholla, välillä sekoittaen. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun astiaan (25*35 cm).
- Sekoita tuorejuuston joukkoon muna ja tomusokeri. Tiputtele kuorrutus taikinan päälle. Ripottele päälle karpalot ja pistaasipähkinät.
- Paista 180 asteessa noin 22 minuuttia. Brownie saa jäädä pehmeäksi sisältä.
- Jäähdytä hyvin.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (30)
