Valikko

Jouluinen Charlotte-kakku

Jouluinen Charlotte-kakku

Kääretorttuviipaleilla päällystetty Charlotte-kakku kätkee sisälleen luumu-rahkatäytteen. Täyteläinen Charlotte russe on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti jouluiseen kahvipöytään.

Kääretorttu

4 munaa
1 ½ dlsokeria
1 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Kääretortun täyte

2 dlvispikermaa
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
200 gappelsiinituorejuustoa

Täyte

4 liivatelehteä
3 dlvispikermaa
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
300 gluumumarmeladia
200 grahkaa
2 tlsitruunamehua

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti nuolijalla käännellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasossa 8 minuuttia.
  4. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Irrota paistoleivinpaperi varovasti, laita päälle leivinliina ja anna pohjan jäähtyä sen aikaa, kun valmistat täytteen.
  5. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Levitä täyte torttulevylle. Kääri levy tiiviisti rullaksi leivinpaperin avulla. Anna vetäytyä jääkaapissa. Voit valmistaa kääretortun, vaikka päivää ennen, jotta se ehtii vetäytyä hyvin.
  6. Leikkaa kääretorttu ohuehkoiksi viipaleiksi (n. 26 palaa).
  7. Vuoraa pyöreäpohjainen noin kolmen litran astia ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipaleilla. Jätä kuusi palaa pohjan vuoraukseen.
  8. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  9. Vaahdota kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon rahka ja luumumarmeladi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun sitruunamehuun.
  10. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkamassaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon.
  11. Asettele loput kääretorttuviipaleet pohjan päälle. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
  12. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele haluamallasi tavalla.

Tykkää (17)

    Jaa

    Kommentit

    • Mehumaija
      Tosi lupaava resepti, mutta tuo liivatteen käyttö hirvittää. Aion kokeilla agar agarilla.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Mehumaija, Kiva kuulla, että resepti vaikuttaa lupaavalta. Oletko kokeillut kasvipohjaista Vegegel-jauhetta, joka sisältää agaria ja johanneksenleipäpuujauhetta? Agar agar toimii varmasti myös, mutta siitä saattaa kakkuun tulla hieman tunkkainen maku. Mukavaa joulun odotusta ja herkullisia leivontahetkiä. 💛
    • Ruusa
      Toimisiko jos täytteeseen laittaisi vaniljakreemijauhetta, eikä liivatetta?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Ruusa, Vaniljakreemijauheessa on niin paljon sokeria, että täytteestä tulisi todennäköisesti liian makea. Mikäli liivatteen käyttö epäilyttää, niin oletko kokeillut kasvipohjaista Vegegel-jauhetta? Mukavaa joulun odotusta!🎄

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet