Jouluinen Charlotte-kakku

Jouluinen Charlotte-kakku
Kääretorttuviipaleilla päällystetty Charlotte-kakku kätkee sisälleen luumu-rahkatäytteen. Täyteläinen Charlotte russe on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti jouluiseen kahvipöytään.
Kääretorttu
4 | munaa |
---|---|
1 ½ dl | sokeria |
1 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 rkl | kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
Kääretortun täyte
2 dl | vispikermaa |
---|---|
2 rkl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
200 g | appelsiinituorejuustoa |
Täyte
4 | liivatelehteä |
---|---|
3 dl | vispikermaa |
1 rkl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
300 g | luumumarmeladia |
200 g | rahkaa |
2 tl | sitruunamehua |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti nuolijalla käännellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasossa 8 minuuttia.
- Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Irrota paistoleivinpaperi varovasti, laita päälle leivinliina ja anna pohjan jäähtyä sen aikaa, kun valmistat täytteen.
- Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Levitä täyte torttulevylle. Kääri levy tiiviisti rullaksi leivinpaperin avulla. Anna vetäytyä jääkaapissa. Voit valmistaa kääretortun, vaikka päivää ennen, jotta se ehtii vetäytyä hyvin.
- Leikkaa kääretorttu ohuehkoiksi viipaleiksi (n. 26 palaa).
- Vuoraa pyöreäpohjainen noin kolmen litran astia ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipaleilla. Jätä kuusi palaa pohjan vuoraukseen.
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon rahka ja luumumarmeladi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun sitruunamehuun.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkamassaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon.
- Asettele loput kääretorttuviipaleet pohjan päälle. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele haluamallasi tavalla.
Tykkää (28)
Kommentit
Jätä kommentti