Jouluiset suklaatartaletit

Jouluiset suklaatartaletit
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden finalisti Laura Aho loihti Sunnuntaille herkulliset suklaatartaletit, jotka sisältävät rapean muropohjan, täytteenä luumu-mustikkahilloa ja tahini-suklaamoussea. Tartaletteja koristaa lumiset seesaminsiemenillä ja pikeerillä koristellut suklaakeksimökit.
Muropohja
200 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
---|---|
50 g | tomusokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
3 rkl | kaakaojauhetta |
ripaus | suolaa |
150 g | Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia |
1 | kananmuna |
Luumu-mustikkahillo
100 g | kuivattuja luumuja |
---|---|
1 dl | mustikoita |
1 dl | vettä |
20 g | hillosokeria |
1 | kanelitanko |
1 | kokonainen tähtianis |
Suklaamousse
145 g | tummaa suklaata |
---|---|
2 dl | kasvivispiä |
3 rkl | tomusokeria |
3 rkl | tahinia (sileä) |
Paahdetut seesaminsiemenet
½ dl | seesaminsiemeniä |
---|---|
ripaus | suolaa |
Pikeeri
tomusokeria | |
kananmunan valkuaista (vähän) |
Ohjeet
POHJA: Yhdistä kuivat aineet. Nypi hieman pehmennyt margariini joukkoon. Lisää kananmuna. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään jähmettymään. Kauli jauhotetulla alustalla levyksi ja stanssaa tartalettivuokia 1 cm isompia ympyröitä ja painele ne vuokiin. Siisti reunat ja laita uudelleen kylmään. Paista 180 asteessa 15 min. Ylijääneestä taikinasta tehdään keksikoristeet.
HILLO: Laita kaikki aineet kattilaan. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Ota pois mausteet. Survo sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä. Laita jokaiseen tartalettiin reilusti hilloa pohjalle.
SUKLAAMOUSSE: Rouhi suklaa. Lämmitä 2/3 kasvivispiä kattilassa. Sulata joukkoon suklaa. Laita jääkaappiin ja anna jäähtyä täysin. Vaahdota. Kaada joukkoon loput kasvivispistä ja mausta tomusokerilla ja tahinilla. Vaahdota nopeasti uudelleen. Pursota mousse hillon päälle.
KEKSIT: Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla. Mausta suolalla. Kauli pohjista ylijäänyt taikina uudelleen ohueksi levyksi. Ripottele paahdetut seesaminsiemenet levyn päälle ja kauli ne kiinni. Stanssaa piparimuotilla keksit ja paista 180 asteessa 8-10 min. Anna jäähtyä. Tee pieni määrä pikeeriä sekoittamalla aineet keskenään siten, että koostumus ei ole liian juoksevaa. Siirrä pursotinpussiin ja leikkaa pieni reikä päähän. Pursota mökeille ovet, ikkuna ja luminen katto. Aseta keksit suklaamoussen päälle.
Hunnuta lopuksi tomusokerilla.
Tykkää (8)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti