Juhlava suklaamoussekakku
Juhlava suklaamoussekakku
Juhlavassa suklaamoussekakussa on kolme eriväristä, mehevän suklaista kerrosta. Kakku tehdään valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä, sillä sen annetaan hyytyä yön yli pakkasessa.
Kakkupohja
2½ dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
---|---|
1 tl | leivinjauhetta |
½ dl | kaakaojauhetta |
4 | munaa |
2 dl | sokeria |
1 dl | kiehuvaa vettä |
Täyte
450 g | kevyt- tai täysmaitoa |
---|---|
15 g | liivatejauhetta |
150 g | tummaa suklaata |
150 g | maitosuklaata |
150 g | valkosuklaata |
450 g | kermaa |
Ohjeet
- Valmista ensin sienikakkupohja. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (20 cm).
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe.
- Kiehauta vesi.
- Vaahdota munat ja sokeri isossa astiassa.
- Kaada vesi mitta-astiaan ja lisää vesi siitä pienissä (15–20) erissä jatkaen vatkaimella sekoittamista täydellä teholla.
- Lisää kuivat aineet munasokerivaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen.
- Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia. Suojaa pinta jonkin ajan kuluttua alumiinifoliolla, jotta se ei tummu liikaa.
- Kumoa kakku ritilän päälle jäähtymään.
- Aseta leivinpaperi kakkurenkaan pohjalle, kiinnitä reuna paikakalleen ja vuoraa vuoka reunakalvolla. (Kakun irrottaminen on helpompaa ja reunasta tulee tasaisempi ja kauniimpi).
- Halkaise kakkupohja 2-3 osaan. Nosta kakkulevy vuoan pohjalle. Leikkaa jäljelle jääneestä kakkupalasta noin 13 cm:n kokoinen pyöreä pala, tarvitset sitä myöhemmin.
Täyte
- Punnitse mikronkestävään astiaan 75g maitoa ja 5g liivatejauhetta. Sekoita ja jätä turpoamaan.
- Punnitse isompaan mikronkestävään astiaan 150g tummaa suklaata sekä 75g maitoa. Sulata suklaa mikrossa keskiteholla noin 20 sekunnin jaksoissa sekoitellen aina huolellisesti jokaisessa välissä.
- Vaahdota 150g kermaa pehmeäksi vaahdoksi.
- Sulata liivatemaitoseos varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita sulanut ja tasarakenteinen liivatemaito sulan suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää suklaaseosta vähän kerrallaan kermavaahdon joukkoon samalla sekoittaen, kunnes massa on tasaista.
- Kaada suklaamassa kakkurenkaaseen. Nosta kakku pakkaseen hyytymään.
- Valmista maitosuklaamousse samalla tavalla kuin tumma suklaamoussekin.
- Nosta kakkurengas pakastimesta ja kaada suklaaseos edellisen kerroksen päälle. Nosta kakku takaisin pakastimeen.
- Valmista valkosuklaamousse. Noudata samoja menetelmiä kuin aiemmin.
- Aseta aiemmin leikattu kakkupala hyytyneen moussekerroksen päälle ja kaada valmistunut valkosuklaamousse maitosuklaakerroksen päälle, peitä hyvin kelmulla ja anna hyytyä pakastimessa seuraavaan päivään.
- Irrota ensin kakkurengas ja sitten reunakalvo. Nosta jäinen kakku tarjoilulautaselle ja anna sulaa ennen tarjoilua.
- Koristele haluamallasi tavalla.
Tykkää (14)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti