Valikko

Sunnuntai

Sunnuntain Kurpitsa-halloumi Flammkuchen

Kurpitsa-halloumi Flammkuchen

Flammkuchen on Keski- ja Etelä-Euroopassa suosittu herkullinen vaihtoehto pizzalle. Flammkuchen on ranskaksi tarte flambèe ja suomeksi liekkipiirakka.

Täyte

n. 600 gmyskikurpitsaa
1/2 dlöljyä
1/2 tlsuolaa
1 valkosipulinkynsi
3/4 tlsavupaprikajauhetta
ripaus suolaa ja (muskottipähkinää)
150 gcrème fraîchea (18 %)
50 gpekaanipähkinöitä
250 ghalloumijuustoa

Pohja

3 dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 dlöljyä
1 1/4 dlvettä

Ohjeet

  1. Kuori ja halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa, poista siemenet. Leikkaa kurpitsa noin sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille. Sekoita viipaleiden joukkoon öljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsaviipaleet ovat kypsiä. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita hienonnettu valkosipuli, savupaprikajauhe, suola ja muskottipähkinä ranskankerman joukkoon.
  3. Valmista pohja sekoittamalla jauhot ja suola keskenään. Lisää öljy ja sekoita. Lisää vesi muutamassa erässä, sekoita ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat leivinpaperin päällä mahdollisimman ohuiksi. Öljyä kaksi puhdasta uunipeltiä. Kumoa taikina öljytyn pellin päälle ja poista leivinpaperi.
  5. Levitä crème fraîche pohjille. Asettele päälle kurpitsaviipaleet ja pekaanipähkinät. Murenna päälle halloumi. Paista flammkucheneja 250-asteisen uunin toiseksi alimmaisella tasolla noin 10 minuuttia.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Tykkää (14)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet