Sunnuntai
Kurpitsa-halloumi Flammkuchen
Flammkuchen on Keski- ja Etelä-Euroopassa suosittu herkullinen vaihtoehto pizzalle. Flammkuchen on ranskaksi tarte flambèe ja suomeksi liekkipiirakka.
Täyte
n. 600 g | myskikurpitsaa |
---|---|
1/2 dl | öljyä |
1/2 tl | suolaa |
1 | valkosipulinkynsi |
3/4 tl | savupaprikajauhetta |
ripaus | suolaa ja (muskottipähkinää) |
150 g | crème fraîchea (18 %) |
50 g | pekaanipähkinöitä |
250 g | halloumijuustoa |
Pohja
3 dl | Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja |
---|---|
1/2 tl | suolaa |
1/2 dl | öljyä |
1 1/4 dl | vettä |
Ohjeet
- Kuori ja halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa, poista siemenet. Leikkaa kurpitsa noin sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille. Sekoita viipaleiden joukkoon öljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsaviipaleet ovat kypsiä. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita hienonnettu valkosipuli, savupaprikajauhe, suola ja muskottipähkinä ranskankerman joukkoon.
- Valmista pohja sekoittamalla jauhot ja suola keskenään. Lisää öljy ja sekoita. Lisää vesi muutamassa erässä, sekoita ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat leivinpaperin päällä mahdollisimman ohuiksi. Öljyä kaksi puhdasta uunipeltiä. Kumoa taikina öljytyn pellin päälle ja poista leivinpaperi.
- Levitä crème fraîche pohjille. Asettele päälle kurpitsaviipaleet ja pekaanipähkinät. Murenna päälle halloumi. Paista flammkucheneja 250-asteisen uunin toiseksi alimmaisella tasolla noin 10 minuuttia.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (17)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti