Valikko

Sunnuntai

Kurpitsainen bostonpulla

Herkulliset kurpitsapullat bostonkakun muodossa. Koko komeus viimeistellään vielä tuorejuustokuorrutteella ja rouskuvilla pekaanipähkinöillä.

Pullataikina

1 1/3 dlmaitoa TAI vettä
1 dlkurpitsasosetta
3/4 dlfariinisokeria
2 tljauhettua kardemummaa
1/2 tlpiparkakkumaustetta
1/4 tlinkivääriä
1/2 tlsuolaa
1 muna
n. 7 dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
75 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte

50 gSunnuntai Leivontamargariinia
1/2 dlfariinisokeria
2 tlkanelia
1 dlkurpitsasosetta
1 1/2 dlpekaanipähkinöitä

Kuorrutus

100 gtuorejuustoa
1 1/2 dltomusokeria
2 rklmaitoa TAI vettä

Ohjeet

  1. Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maito-kurpitsaseokseen sokeri, mausteet, suola ja muna. Sekoita taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa vähintään 45 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  2. Valmista täyte vaahdottamalla pehmeä rasva, fariinisokeri ja kaneli. Sekoita joukkoon kurpitsasose.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle.
  4. Kauli taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä täyte taikinalevylle ja ripottele päälle rouhitut pähkinät. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten.
  5. Leikkaa rulla 12 palaan. Lado pullat voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 30 cm x 23 cm) sisäpinta ylöspäin. Pullien väliin kuuluu jäädä tilaa, jotta niille jää kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 20–30 minuuttia.
  6. Voitele kohonneet pullat. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  7. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja valuta jäähtyneen mutta vielä hiukan lämpimän vuokapullan pinnalle. Ripottele päälle vielä pekaanipähkinöitä.

Kurpitsasose uunissa paahtamalla

  1. Halkaise kurpitsa pystysuunnassa ja kaavi siemenet lusikalla. Leikkaa puolikkaat kahteen tai neljään osaan. Levitä lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Paahda kurpitsalohkoja 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on haarukalla kokeiltaessa aivan pehmeää myös kuoren vierestä.
  3. Nosta pelti uunista ja anna kurpitsojen jäähtyä hetken aikaa.
  4. Poista kurpitsan kuoret veitsellä leikaten tai kaavi kurpitsan sisus talteen isolla lusikalla.
  5. Soseuta tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet