Valikko

Sunnuntai

Lakritsainen Anni Helenan kakku

Perinteinen Anni Helenan kuivakakku uudella twistillä! Mehevän kuivakakun mausteena yllättää lakritsi, jota lisätään sekä taikinaan että koristeeksi.

  • 20 palaa
  • Yli 60 min

Ainekset

250 gSunnuntai Leivontamargariinia
2.5 dlsokeria
4 munaa
4 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
75 glakritsia

Vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

1 rklSunnuntai Leivontamargariinia
2 rklkorppujauhoja

Koristeluun

.5-1 dllakukastiketta
2-3 rkllakritsia
1-2 rklpakastekuivattua vadelmaa

Ohjeet

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Hienonna lakritsit pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan (2 l).
  4. Paista uunin alatasolla tasalämmöllä 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
  5. Kumoa hieman jäähtynyt kakku sokeroidun voipaperin päälle. Anna jäähtyä hyvin. Koristele kakku lakritsikastikkeella, lakritsilla ja pakastekuivatulla vadelmalla.

Tykkää (2)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet