Lakritsainen Kuivakakku

Lakritsainen Anni Helenan kakku
Perinteinen Anni Helenan kuivakakku uudella twistillä! Mehevän kuivakakun mausteena yllättää lakritsi, jota lisätään sekä taikinaan että koristeeksi.
Ainekset
250 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
2.5 dl | sokeria |
4 | munaa |
4 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vaniljasokeria |
75 g | lakritsia |
Vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
1 rkl | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
2 rkl | korppujauhoja |
Koristeluun
.5-1 dl | lakukastiketta |
---|---|
2-3 rkl | lakritsia |
1-2 rkl | pakastekuivattua vadelmaa |
Ohjeet
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Hienonna lakritsit pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan (2 l).
- Paista uunin alatasolla tasalämmöllä 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
- Kumoa hieman jäähtynyt kakku sokeroidun voipaperin päälle. Anna jäähtyä hyvin. Koristele kakku lakritsikastikkeella, lakritsilla ja pakastekuivatulla vadelmalla.
Tykkää (7)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti