Valikko

Lauran Punajuuri-vuohenjuustobagelit

Lauran Punajuuri-vuohenjuustobagelit Koko Suomi leipoo

Lauran Punajuuri-vuohenjuustobagelit

Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kauden neljännessä jaksossa kisaajat valmistivat naposteltavia lempielokuvansa teemaa mukaillen. Lauran elokuvaksi valikoitui Heinähattu ja Vilttitossu. Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kausi esitettiin MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.00. Kuvan on ottanut Miira Ojanen.

Bageltaikina

1 kpl(n. 60 g) punajuuri (raaka)
1 dlvettä
16 ghiivaa
¾ tlsuolaa
1 rklsiirappia
1 ½ rklöljy
1 rklauringonkukan siemeniä
n. 3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Suolavesi

1 ½ lvettä
1 tlsuolaa
3 rklpäälle unikonsiemeniä

Vuohenjuustomousse

100 gvuohenjuustoa
1 dlkuohukermaa
75 gtuorejuustoa, maustamatonta
1 rklhunajaa
¼ ruukku tuoretta timjamia
ripausmustapippuria

Täytteeksi

100 gpunajuurta
1 rklvoita
1 rklhunajaa
ripaussuolaa
ripausmustapippuria
½ ruukku rucolaa
3 rklpinjansiemeniä
punajuurten keittämiseen vettä ja ripaus suolaa

Ohjeet

BAGELEIDEN LEIVONTA JA TÄYTTÄMINEN:
Raasta punajuuri karkealla raastinterällä. Kypsennä raastetta noin 2 minuuttia mikrossa. Kaada yleiskoneen kulhoon punajuuriraaste, vesi, hiiva, suola ja siirappi ja sekoita yleiskoneella. Lisää jauhoja pienissä erissä ja alusta taikinaa yleiskoneen taikinakoukulla noin 5 minuuttia. Valmis taikina on sileää ja kiinteää. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 15 minuuttia. Kaada taikina pöydälle ja alusta taikinaa käsin niin, että ilmakuplat lähtevät pois. Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan ja muotoile palloiksi. Paina pallojen keskelle reiät esim. tyllan suurempaa päätä apuna käyttäen ja muotoile rinkeleiksi. Anna kohota jauhotetulla pöydällä hetken aikaa. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää suola. Nosta reikäkauhalla bagelit (muutama kerrallaan) hetkeksi kiehuvaan veteen, jonka jälkeen nosta bagelit leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää bagelien päälle unikonsiemeniä ennen uuniin laittoa. Paista bageleita 220°C uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Jäähdytä ennen täyttämistä.

VALMISTA BAGELEIDEN TÄYTE:
Yhdistä täytteen aineet kulhossa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Keitä ohueksi viipaloituja punajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja laita punajuuret takaisin kattilaan. Lisää voi, hunaja ja mausteet ja paahda hetken aikaa. Jäähdytä.

Leikkaa bagelit halki. Laita pohjan päälle vuohenjuustomoussea pursottaen, punajuuriviipaleita ja rucolaa. Paahda pinjan siemeniä hetki kuivalla pannulla ja lisää bageleiden sisään. Sulje bagelit kannella.

Tykkää (2)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet