Valikko

Mustikka-vaniljapullat

Sunnuntai mustikka-vaniljapullat

Mustikka-vaniljapullat

Nämä ihanat pullat sisältävät mehevän mustikka-vaniljatäyteen. Pullien päällä oleva rapea muruseos on kuin piste iin päällä.

Pullataikina

5 dlmaitoa tai vettä
1 muna
2 dlsokeria
1 ½ rklkardemummaa
1 tlsuolaa
n. 14 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 psSunnuntai kuivahiivaa
2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Vaniljatäyte

5 dlkylmää vettä
2 ½ dlpaiston kestävää vaniljakreemijauhetta (Sallinen)
200 grahkaa

Lisäksi

400 gpakastemustikoita
4 rklperunajauhoja

Ohjeet

  1. Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
  2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää Sunnuntai Juokseva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa (noin 10 minuuttia), kunnes se on tasaista ja kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin tunti, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka.
  3. Valmista sillä aikaa täytteet. Sekoita veteen vaniljakreemijauhe. Anna tekeytyä hetken aikaa kylmässä ja sekoita joukkoon rahka.
  4.  Sekoita Sunnuntai Juoksevan joukkoon sokeri ja jauhot.
  5. Sekoita pakastemustikoiden joukkoon perunajauhot.
  6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 28 palaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  7. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  8. Paina pullien keskelle kolo esimerkiksi lasilla, jonka pohja on kastettu jauhoihin. Laita koloon noin ruokalusikallinen vaniljakreemiä, painele kevyesti mustikat päälle. Ripottele
    päälle muruseos.
  9. Voitele pullien reunat munalla. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Tykkää (45)

    Jaa

    Kommentit

    • Oonis
      Reuna kannattaa voidella ennen täytteen lisäämistä, siistimpi lopputulos.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos Oonis, hyvästä vinkistä!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet