Mustikka-vaniljapullat
Mustikka-vaniljapullat
Nämä ihanat pullat sisältävät mehevän mustikka-vaniljatäyteen. Pullien päällä oleva rapea muruseos on kuin piste iin päällä.
Pullataikina
5 dl | maitoa tai vettä |
---|---|
1 | muna |
2 dl | sokeria |
1 ½ rkl | kardemummaa |
1 tl | suolaa |
n. 14 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 ps | Sunnuntai kuivahiivaa |
2 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Vaniljatäyte
5 dl | kylmää vettä |
---|---|
2 ½ dl | paiston kestävää vaniljakreemijauhetta (Sallinen) |
200 g | rahkaa |
Muruseos
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
---|---|
1 dl | sokeria |
1 ¾ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Lisäksi
400 g | pakastemustikoita |
---|---|
4 rkl | perunajauhoja |
Ohjeet
- Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
- Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää Sunnuntai Juokseva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa (noin 10 minuuttia), kunnes se on tasaista ja kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin tunti, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka.
- Valmista sillä aikaa täytteet. Sekoita veteen vaniljakreemijauhe. Anna tekeytyä hetken aikaa kylmässä ja sekoita joukkoon rahka.
- Sekoita Sunnuntai Juoksevan joukkoon sokeri ja jauhot.
- Sekoita pakastemustikoiden joukkoon perunajauhot.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 28 palaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Paina pullien keskelle kolo esimerkiksi lasilla, jonka pohja on kastettu jauhoihin. Laita koloon noin ruokalusikallinen vaniljakreemiä, painele kevyesti mustikat päälle. Ripottele
päälle muruseos. - Voitele pullien reunat munalla. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (45)
Kommentit
Jätä kommentti