Näyttävä Biscoff-kahvikakku

Näyttävä Biscoff-kahvikakku
Mehevä kahvikakku sisältää kokonaisia Biscoff-keksejä ja hasselpähkinärouhetta. Kakku kuorrutetaan mielettömän herkullisella Biscoff-kreemillä.
Kakkutaikina
| 2 | munaa |
|---|---|
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 200 g | turkkilaista jogurttia (laktoositonta) |
| 1 ¾ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| 4 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | soodaa |
| 1 ½ tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 dl | hasselpähkinärouhetta |
| 9 | Biscoff keksiä |
Kuorrutus
| 125 g | Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia |
|---|---|
| 250 g | tomusokeria |
| 150 g | Lotus Biscoff -karamellisoitua keksilevitettä |
Ohjeet
- Sekoita munat ja sokeri. Lisää jogurtti ja Sunnuntai Juokseva.
- Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
- Voitele ja jauhota leipävuoka (25 cm). Kaada taikina vuokaa.
- Paina taikinaan kolme keksiä rinnakkain vaakatasossa kolmeen riviin.
- Paista tasalämmössä 175-asteisen uunin alatasolla 45–60 minuuttia. Tarkkaile kakun kypsymistä paiston loppu vaiheessa, ettei se pääse palamaan. Voit laittaa leivinpaperin kakun päälle, jos se näyttää tummuvan liikaa.
- Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
- Vaahdota kuorrutteen rasva. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaahdota hyvin. Lisää joukkoon vielä keksilevite ja vaahdota seos tasaiseksi.
- Voit pursottaa tai levittää kuorrutteen kakun päälle. Koristele kakku Biscoff-keksimuruilla ja kokonaisilla kekseillä.
Kakun voi hyvin myös pakastaa ja kuorruttaa sulatuksen jälkeen.
Tykkää (8)


