Valikko

Paratiisisaarikakku

Koko Suomi Leipoo Tiia Paratiisisaarikakku

Paratiisisaarikakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden kuudennessa jaksossa Tiia loihti taidonnäytetehtävässä paratiisisaarikakun. "Paratiisisaarikakun ulkonäköä sekä makuja inspiroi trooppiset saaret sekä suuret putoukset. Raikkaan mojiton maut toistuvat niin pohjassa kuin täytteissäkin. Kakun päälle tulee puolikuun malliin ”sammalta” saareksi. Siniseksi värjätty valkosuklaa-putous kruunaa tämän kakun näyttävyydellään." Kuva: Saku Tiainen

Suklaarommipohja

50 gtummaa suklaata
125 gvoita
1 dlrypsiöljyä
1 dltummaa rommia
150 gCreme fraichea
3 kananmunaa
2 dlruokosokeria
1 dlfariinisokeria
310 gSunnuntai erikoisvehnäjauhoja
55 gkaakaojauhetta
tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
½ tlsuolaa

Kostutukseen

dltummaa rommia

Limecurd

4 limeä
rklmaizenaa
3 kananmunaa
dlruokosokeria
60 gvoita

Minttumousse

400 gmascarponea
2-3 nippuaminttua
4 dlvispikermaa
2 dltomusokeria
1 rkllimen mehua
5 kplliivatetta
vihreää elintarvikeväriä

Lisäksi

100 gmaitosuklaata

Syötävä sammal

30 gSunnuntai erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1 limen kuori raastettuna
1 kananmuna
1 rklhienoa sokeria
30 ghunajaa
tumman vihreää elintarvikeväriä
3 kplpahvimukeja (noin 2 dl)

Putous-ganache

10 gmaizenaa
2 dlkuohukermaa
75 gvalkosuklaata
½ prk (200 g)kondensoitua maitoa
sinistä elintarvikeväriä

Ohjeet

Suklaarommipohja:

  • Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  • Sulata voi ja suklaa keskenään.
  • Lisää mukaan rypsiöljy, rommi, creme fraice sekä kananmunat.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Sekoita kuivat aineet nesteisiin ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
  • Kaada kahteen ∅ 15 cm kakkuvuokaan, täytä toiseen hieman enemmän kuin toiseen.
  • Paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin 35–40 min
  • Jäähdytä ennen täyttämistä

Limecurd

  • Purista neljästä limestä mehu kattilaan sekä raasta kuoret. Sekoita sekaan maizena.
  • Sekoita mukaan sokeri sekä kananmunat.
  • Kuumenna koko ajan sekoittaen, että seos alkaa muuttua tahnamaiseksi.
  • Lisää mukaan pieneksi pilkottu voi.
  • Jäähdytä.

Minttumousse

  • Pienennä kahden minttunipun lehdet yhden (200 g) mascarponen kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  • Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
  • Lämmitä yhden limen puristettu mehu kattilassa ja liota liivatteet siihen.
  • Lisää liivateseos lopun (200g) mascarponen joukkoon.
  • Lisää vaahdotettu vispikerma.
  • Lisää pieni tippa vihreää elintarvikeväriä.
  • Laita minttumousse pursotuspussiin.

Täyttäminen

  • Suorista pienemmän kakkupohjan päällisosa ja jätä ylimenevä osa odottamaan koristelua.
  • Halkaise pienempi kakkupohja kahteen tasaiseen osaan.
  • Halkaise isompi kakkupohja kahteen osaan niin, että pohjapuolisko on toisten pohjien kanssa saman paksuinen. Jätä siis ”hattuosa” hieman korkeammaksi kuin muut pohjat.
  • Laita pohjalle yksi suklaapohja ja kostuta rommilla.
  • Pursota noin 1/3 minttumoussesta reunoille ja pohjan päälle. Jätä reunoille hieman enemmän moussea.
  • Lisää moussen keskelle noin 1/3 limecurdista ja ripottele vielä päälle maitosuklaarouhetta.
  • Toista kaksi kertaa. Jätä pieni määrä minttumoussea koristelua varten.
  • Laita kaiverrettu pohjapala kakun päälle.
  • Lisää korkea reunakalvo tiiviisti kakun ympäri.
  • Syvennä halutessasi koloa lisää.
  • Laita kakku hyytymään.

Syötävä sammal

  • Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Raasta yhden limen kuori.
  • Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää mukaan hunaja, raastettu limen kuori ja vihreä elintarvikeväri
  • Lisää kuivat aineet.
  • Kaada taikina pahvimukeihin noin puoleen väliin mukia.
  • Laita mikroon täydelle teholle n. 1–2 min ajaksi, että kakku on kypsää
  • Anna jäähtyä.
  • Ota kakku mukista pois leikkaamalla pahvimuki auki sivusta.

Putous-ganache

  • Sekoita maizena kuohukerman joukkoon.
  • Kuumenna kuohukerma ja lisää pilkottu valkosuklaa siihen.
  • Lisää kondensoitu maito.
  • Anna jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi ennen kakun päälle laittamista.

Viimeistely

  • Hyytymisen jälkeen kaiverra vielä tarvittaessa kakun päällä olevaa koloa isommaksi tarvittaessa.
  • Lisää toispuoleisesti korkeimpaan kohtaan syötävää sammalta. Kiinnitä ylimääräisellä minttumoussella. Lisää sekaan myös pieniä mintun lehtiä.
  • Lisää ennen tarjoilua sininen putous-ganache kaiverrettuun koloon.
  • Poista kalvo nostamalla ja päästä putous putoamaan.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet