Sunnuntai
Pinsa
Pinsan pohja on erittäin kevyt, ilmava ja rapeakuorinen. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana, mutta laadukas tomaattikastike, mozzarella ja tuore basilika riittävät myös hyvin.
Taikina
400 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
---|---|
2 rkl | riisijauhoja |
2 rkl | soijajauhoja |
1/2 tl | Sunnuntai kuivahiivaa |
1/2 tl | suolaa |
3 dl | jääkylmää vettä |
1 rkl | öljyä |
Tomaattikastike
3 dl | laadukasta tomaattimurskaa |
---|---|
1/4 tl | suolaa |
tuoretta basilikaa |
Lisäksi
n. 125 g | viipaloitua mozzarellaa |
---|---|
70 g | suikaloitua parmankinkkua |
mustapippuria ja öljyä | |
tuoretta basilikaa |
Ohjeet
- Yhdistä jauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää suurin osa vedestä kuiviin aineisiin, vaivaa hetki taikinakoukulla.
- Lisää öljy ja vaivaa tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja vaivaa pinsa-taikinaa 10 minuuttia, kunnes se on sileää ja joustavaa. Siirrä taikina tasaiselle pinnalle ja muotoile palloksi.
- Laita taikina puhtaaseen kevyesti öljyttyyn kulhoon, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin 24–72 tunniksi.
- Ota taikina jääkaapista, muotoile kahdeksi palloksi. Peitä ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
- Siirrä taikinapallo ylösalaisin olevalle uunipellille. Venytä ja painele taikina ovaalin muotoiseksi. Pistele taikinaa haarukalla muutamasta kohdasta, ettei se paistu palloksi uunissa.
- Esikypsennä pinsaa noin 3 minuuttia 250°, kun pohja on kullanruskea ja rapea, ota se pois uunista.
- Levitä päälle tomaattikastike, viipaloitu mozzarellajuusto ja suikaloitu parmankinkku. Mausta mustapippurilla ja lorauta päälle vielä öljyä.
- Kypsennä pinsaa uunissa vielä 3–5 minuuttia. Paiston loppupuolella voit laittaa päälle grillivastukset.
- Ripottele päälle basilikan lehtiä ja herkuttele.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (12)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti