Piparkakun makuinen mallaskakku
Piparkakun makuinen mallaskakku
Tähän kakkuun saat käytettyä näppärästi kuivahtaneet fariinisokerit. Kakku maistuu ihanasti piparkakkutaikinalta ja maun viimeistelee karamellisoitu sokerikuorrutus.
Kakkutaikina
1/3 l | makeahkoa kaljaa tai tummaa olutta |
---|---|
400 g | (5 ½dl) fariinisokeria |
400 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 tl | kardemummaa |
1 ½ tl | piparkakkumaustetta |
1 tl | kanelia |
1 tl | inkivääriä |
1 tl | ruokasoodaa |
Kuorrutus
2 rkl | sokeria |
---|---|
50 g | Sunnuntai Leivontamargariinia TAI voita |
½ dl | kermaa |
3 dl | (180g) tomusokeria |
Ohjeet
- Yhdistä kaikki aineet hyvin sekoittaen. (Jos käytät kuivahtanutta fariinisokeria, niin anna sen sulaa rauhassa oluen joukkoon).
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 20*30 cm).
- Paista kakkua 175 asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista.
- Kuumenna sokeri paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen ruskistua, varo polttamasta.
- Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon rasva.
- Lisää kerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen.
- Ota kattila liedeltä. Lisää viimeiseksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Valuta kuorrute kakun pinnalle. Koristele esimerkiksi hasselpähkinärouheella.
Kakku kannattaa leipoa jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa ennen tarjoilua. Näin kakun maut tasapainottuvat ja mehevöityvät.
Tykkää (19)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti