Valikko

Piparkakun makuinen mallaskakku

Piparkakun makuinen mallaskakku

Piparkakun makuinen mallaskakku

Tähän kakkuun saat käytettyä näppärästi kuivahtaneet fariinisokerit. Kakku maistuu ihanasti piparkakkutaikinalta ja maun viimeistelee karamellisoitu sokerikuorrutus.

Kakkutaikina

1/3 lmakeahkoa kaljaa tai tummaa olutta
400 g(5 ½dl) fariinisokeria
400 gSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlkardemummaa
1 ½ tlpiparkakkumaustetta
1 tlkanelia
1 tlinkivääriä
1 tlruokasoodaa

Kuorrutus

2 rklsokeria
50 gSunnuntai Leivontamargariinia TAI voita
½ dlkermaa
3 dl(180g) tomusokeria

Ohjeet

  1. Yhdistä kaikki aineet hyvin sekoittaen. (Jos käytät kuivahtanutta fariinisokeria, niin anna sen sulaa rauhassa oluen joukkoon).
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 20*30 cm).
  3. Paista kakkua 175 asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista.
  4. Kuumenna sokeri paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen ruskistua, varo polttamasta.
  5. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon rasva.
  6. Lisää kerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen.
  7. Ota kattila liedeltä. Lisää viimeiseksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
  8. Valuta kuorrute kakun pinnalle. Koristele esimerkiksi hasselpähkinärouheella.

Kakku kannattaa leipoa jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa ennen tarjoilua. Näin kakun maut tasapainottuvat ja mehevöityvät.

Tykkää (14)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet