Valikko

Pistaasikakku

Pistaasikakku

Raikkaan pistaasikakun välissä on herkullista sitruuna-valkosuklaamoussea. Nam!

  • 8–10 palaa
  • Yli 60 min

Pistaasikakkupohja

100 gpistaasipähkinöitä
1 vihreä omena
3 munaa
dlsokeria
1 dlfariinisokeria
4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 mminkiväärijauhetta
dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Sitruuna-valkosuklaamousse

100 gvalkosuklaata
dlvispikermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
½ dltomusokeria
1 tlsitruunankuoriraastetta
2 rklsitruunamehua

Lisäksi

kostutukseen omenamehua
koristeluun pistaasipähkinöitä

Ohjeet

  1. Rouhi pistaasipähkinät ja raasta kuorittu omena.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet ja pistaasit keskenään ja lisää ne taikinaan omenaraasteen ja Sunnuntai Juoksevan kanssa vuorotellen.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18-20 cm).
  5. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa tasalämmöllä noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku ritilän päällä.
  6. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste ja –mehu. Lisää jäähtynyt valkosuklaa. Kääntele lopuksi joukkoon kerma.
  7. Halkaise kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan: Aseta alin pohja vuokaa, kostuta omenamehulla ja laita 1/3 täytteestä pohjan päälle. Toista sama kahdelle muulle pohjalle.
  8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia tai mielellään yön yli.
  9. Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Tykkää (2)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet