Pistaasikakku
Pistaasikakku
Raikkaan pistaasikakun välissä on herkullista sitruuna-valkosuklaamoussea. Nam!
Pistaasikakkupohja
100 g | pistaasipähkinöitä |
---|---|
1 | vihreä omena |
3 | munaa |
1½ dl | sokeria |
1 dl | fariinisokeria |
4 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vaniljasokeria |
1 mm | inkiväärijauhetta |
1½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Sitruuna-valkosuklaamousse
100 g | valkosuklaata |
---|---|
2½ dl | vispikermaa |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
½ dl | tomusokeria |
1 tl | sitruunankuoriraastetta |
2 rkl | sitruunamehua |
Lisäksi
kostutukseen omenamehua | |
koristeluun pistaasipähkinöitä |
Ohjeet
- Rouhi pistaasipähkinät ja raasta kuorittu omena.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet ja pistaasit keskenään ja lisää ne taikinaan omenaraasteen ja Sunnuntai Juoksevan kanssa vuorotellen.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18-20 cm).
- Paista kakkua 180-asteisessa uunissa tasalämmöllä noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku ritilän päällä.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste ja –mehu. Lisää jäähtynyt valkosuklaa. Kääntele lopuksi joukkoon kerma.
- Halkaise kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan: Aseta alin pohja vuokaa, kostuta omenamehulla ja laita 1/3 täytteestä pohjan päälle. Toista sama kahdelle muulle pohjalle.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia tai mielellään yön yli.
- Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä.
Tykkää (17)
Kommentit
Jätä kommentti