Valikko

Pitaleivät

Koko Suomi Leipoo vegaaninen pita-leipä

Pitaleivät

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 7. jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä vegaanisia pitaleipiä. Kuva: Saku Tiainen

250 mlvettä
25 ghiivaa, tuore
1 tlsuolaa
30 mloliiviöljyä
330 g (n. 5 dl)Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan kohota vähintään 20 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kaulitse tai taputtele pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi ja asettele uunipellille kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle. Nostata. Paista 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tee viilto pitaleipiin ja täytä oman maun mukaan.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet