Valikko

Pizzarullakierre

Pizzarullakierre

Vie pizzanautinto uudelle tasolle ja valmista tavallisen pizzan sijaan pizzarullakierre! Makuelämyksen kruunaa juustodippi, jonka voi kätevästi upottaa kierteen keskelle.

  • 12 palaa
  • Yli 60 min

Taikina

1 psSunnuntai kuivahiivaa
2 dlvettä
1 rklöljyä
1 tlsuolaa
5 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja

Täyte

250 gjauhelihaa
1–2 tlrypsiöljyä
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
400 gtomaattimurskaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
1 tlsokeria
½ ruukkua basilikkaa
200 gmozzarellaa
1 kananmuna voiteluun
1 rklseesaminsiemeniä

Dippi

dlruokakermaa
100 gcheddar juustoa
2 rklmaissitärkkelystä

Ohjeet

  1. Valmista taikina sekoittamalla hiiva 42 asteiseen veteen. Lisää joukkoon öljy ja suola. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä.
  2. Valmista täyte ruskistamalla jauheliha. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta täyte suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja hienonnetulla basilikalla. Anna hautua hetki.
  3. Valmista dippi lisäämällä ruokakerma, cheddarjuusto ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut joukkoon ja seos on kiehahtanut.
  4. Kaulitse taikina 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi ja levitä täyte sen päälle. Rullaa taikina pötköksi ja nosta se uunipellille leivinpaperin päälle renkaaksi. Voitele pizzarulla kananmunalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Leikkaa pintaan saksilla tai veitsellä pieniä viiltoja. Paista pizzarullaa tasalämmössä 200 asteessa noin 30–45 minuuttia, kunnes se on kypsä ja saanut pintaansa kauniin värin.
  5. Laita pizzarullan keskelle kulho ja kaada siihen dippi. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet