Valikko

Röylän rouvan reilut suklaapatukat

Koko Suomi Leipoo Täydellinen suklaapatukka

Röylän rouvan reilut suklaapatukat

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden viimeisessä jaksossa kilpailijoiden piti leipoa teknisessä tehtävässä suklaapatukoita. Kuva: Saku Tiainen

Suklaakuoret

tummaa suklaata

Manteli-maapähkinävoikeksit

80 gvoita
40 gtomusokeria
30 gmuscovadosokeria
30 gmaapähkinävoita
n. 100 gSunnuntai erikoisvehnäjauhoja
40 gmantelijauhetta
1 keltuainen
mantelirouhetta

Appelsiini-jogurttitäyte

1 appelsiinin mehut (n. 80ml)
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 keltuaista
40 ghillosokeria
1 tlmaizenaa
2 liivatelehteä
50 gvalkosuklaata
100 gturkkilaista jogurttia

Suklaa-kahvimousse

200 mlvispikermaa
20 gglukoosisiirappia
n. 5 gpikakahvijauhetta
150 gmaitosuklaata
1 ½ liivatelehteä
(kahvilikööriä)

Koristeluun esim.

temperoidut suklaakoristeet
kahvisuklaamoussea
paahdettuja manteleita/maapähkinöitä
appelsiinin kuorta
syötävaä kultaa/kultajauhetta/kultasprayta

Ohjeet

Suklaakuoret
Tarkista, että silikonimuotit ovat kuivat ja puhtaat. Temperoi suklaa; pilko suklaa. Sulata 2/3 osa suklaasta noin 45 asteiseksi. Lisää loput suklaat ja jäähdytä koko ajan liikuttaen ja sekoittaen (ei vatkaten) niin, että suklaa on 26 – 28 asteista. Lämmitä lopuksi käyttölämpötilaan noin 30 – 32 asteiseksi.  Kaada suklaa muotteihin ja anna olla hetken aikaa ja liikuttele muottia, jotta suklaata tulee joka puolelle tasaisesti. Kaada ylimääräinen suklaa pois, siisti muotti ja jätä kuoret kovettumaan. Osasta suklaasta voit tehdä tässä vaiheessa koristeita suklaapatukan päälle joko spritsaamalla, valamalla tai levittämällä.

Manteli-maapähkinävoikeksit
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuainen ja sekoita huolellisesti. Lisää kuivat aineet ja maapähkinävoi. Sekoita. Kääri kelmuun ja jäädytä hetken aikaa. Kaulitse kahden leivinpaperin välissä. Ripottele pinnalle mantelirouhetta, kaulitse kiinni taikinaan. Leikkaa taikina muottikokoa vähän pienemmiksi paloiksi. Jäähdytä ennen paistoa. Paista 175 asteisessa uunissa 5 – 10 minuuttia.

Appelsiinijogurttitäyte
Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita kattilassa mehu, kuoriraaste, hillosokeri, maizena ja keltuainen hyvin sekaisin. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Lisää liotettu liivatelehti ja pilkottu valkosuklaa. Jäähdytä. Lisää lopuksi turkkilainen jogurtti.

Suklaa-kahvimousse
Paloittele maitosuklaa. Kiehauta osa kermasta (100ml), pikakahvijauhe ja glukoosisiirappi kattilassa. Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos suklaan päälle, sekoita. Jäähdytä. Vaahdota suklaaganache lisäämällä sinne vähitellen kermaa (100 ml) TAI vaahdota ganache ja kerma erikseen ja yhdistä vaahdot. (Mausta kahviliköörillä.)

Kuorien täyttö ja kiinni laittaminen
Täytä kuoret appelsiinijogurttitäytteellä, suklaakahvimoussella (jätä osa koristelua varten) ja manteli-maapähkinäkeksillä haluamallasi. Temperoi lopuksi suklaata ja sulje kuoret. Laita jääkaappiin ennen muoteista irrottamista.

Koristelu
Irrota suklaapatukat muoteista. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi kahvisuklaamoussepursotuksilla, paahdetuilla pähkinöillä tai manteleilla, suklaakoristeilla, appelsiinin kuorella ja kullalla.

Tykkää (0)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet