Rukiinen mallasnäkkileipä ja levitelauta

Rukiinen mallasnäkkileipä ja levitelauta
Maltaat sekä taikinapohjana käytettävä raski antavat tälle rukiiselle näkkileivälle ihanan täyteläisen ja aromaattisen maun. Tarjoile näkkileivän kanssa Benecol ®- levitelautaa.
Raski
4 dl | kylmää vettä |
---|---|
3 dl | leipä- ja mämmimaltaita |
3 dl | tattarijauhoja |
2 tl | Sunnuntai Kuivahiivaa |
Lisäksi
2 ½ dl | kylmää vettä |
---|---|
4 dl | Sunnuntai Karkea Ruisjauhoja |
2 dl | Elovena Kauraleseitä |
1 ½ rkl | hunajaa |
2 tl | suolaa |
1 tl | kuminaa |
Benecol®-levitelauta
Benecol® Maistuva levitettä | |
Juoksevaa hunajaa, kuivattuja karpaloita, pistaasipähkinöitä, sormisuolaa ja tuoretta timjamia |
Ohjeet
- Mittaa raskin aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja anna raskin tekeytyä huoneenlämmössä 8–24 tuntia.
- Siirrä raski yleiskoneen taikinakulhoon. Lisää kylmä vesi ja käynnistä kone. Kun taikina on notkistunut, lisää loput raaka-aineet. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 10 minuuttia.
- Kaavi taikina ruisjauhoilla jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 20 yhtä suureen palaan.
- Kauli jokainen pala litteäksi. Käytä apuna ruisjauhoja, jotta tahmea taikina ei tartu pöytään. Pidä myös kaulin jauhotettuna, jottei se tartu taikinaan kiinni.
- Nosta 4 leipää leivinpaperin päälle pellille ja pistele leivät haarukalla.
- Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Näkkileivät ovat ohuita, joten ne palavat herkästi. Tarkkaile siis leipiä paiston aikana.
- Siirrä näkkileivät ritilälle jäähtymään. Jos leivät ovat uunista otettaessa vielä hiukan kosteita, niin yön yli levättyään ne kuivuvat sopiviksi.
- Levitä Benecol-levite aaltoilevasti ruokalusikan hamarapuolella tai lastalla pienelle leikkuulaudalle tai laakealle vadille. Valuta päälle hunajaa ja viimeistele ripottelemalla makuaineet levitteen päälle.
Tykkää (8)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti