Sans Rival -kakku

Sans Rival -kakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kauden ensimmäisen jakson teknisenä tehtävänä oli Sans Rival -kakku. Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kausi esitettiin MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.00. Kuvan on ottanut Miira Ojanen.
Pohja
200 g | kananmunan valkuaisia |
---|---|
200 g | tomusokeria |
220 g | mantelijauhetta |
ripaus suolaa |
Täyte ja kuorrute
135 ml | vettä |
---|---|
115 g | sokeria |
4 | keltuaista |
70 g | mantelimassaa (itse tehty) |
200 g | voita |
2 tl | vaniljasokeria |
mantelilikööriä | |
paahdettua nougatia |
Paahdettu nougat
80 g | mantelia (rouhittuna) |
---|---|
80 g | sokeria |
ripaus suolaa |
Mantelimassa
120 g | manteleita (kokonainen) |
---|---|
n. 80 g | tomusokeria |
n. 25 ml | kiehuvaa vettä |
(glukoosisiirappia) |
Koristeet
paahdettuja mantelilastuja | |
mantelimassasta tehtyjä ruusuja ja vihreät lehdet/nauhat/ruusukkeet |
Ohjeet
OHJE: Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään ja lisää varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä marenki leivinpaperin päälle kuudeksi, halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Paista marenkipohjat 120 – 160 asteisessa uunissa. Irrota varovasti.
Valmista mantelimassa. Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita niin kauan, kunne seos on hienoa. Kiehauta vettä ja lisää vähän kerralla joukkoon niin, että mantelimassa kiinteytyy. Halutessasi voit lisätä massaan glukoosisiirappia. Kääri mantelimassa kelmuun ja laita jääkaappiin tai pakastimeen.
Valmista täyte. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, keitä noin 115 asteiseksi. Vaahdota keltuaisia kevyesti ja kaada sokeriliemi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Vatkaa seos kylmäksi. Vaahdota voi ja mantelimassa, lisää kylmä keltuaisseos koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla ja manteliliköörillä.
Valmista paahdettu nougat. Kaada seos öljytylle leivinpaperilla ja jäähdytä. Hienonna jäähtynyt nougatlevy ja sekoita se täytteeseen.
Täytä kakku. Kuorruta koko kakku tasaisesti kreemillä. Paahda mantelilastut paistinpannulla ja koristele niillä kakun reunat. Tee kakun päälle paletilla pintakuvio.
Värjää loput mantelimassasta: osa punaisella ja osa vihreällä osaa. Valmista näyttävät koristeet värjätyistä mantelimassasta ja viimeistele kakku niillä.
Kokonaisvalmistusaika 2h. Tarjoile juhla- tai kahvipöydässä vaikka herkullisten korvapuustien kera.
Tykkää (4)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti