Valikko

Sans Rival -kakku

Koko Suomi leipoo Sans Rival -kakku

Sans Rival -kakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kauden ensimmäisen jakson teknisenä tehtävänä oli Sans Rival -kakku. Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kausi esitettiin MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.00. Kuvan on ottanut Miira Ojanen.

Pohja

200 gkananmunan valkuaisia
200 gtomusokeria
220 gmantelijauhetta
ripaus suolaa

Täyte ja kuorrute

135 mlvettä
115 gsokeria
4 keltuaista
70 gmantelimassaa (itse tehty)
200 gvoita
2 tlvaniljasokeria
mantelilikööriä
paahdettua nougatia

Paahdettu nougat

80 gmantelia (rouhittuna)
80 gsokeria
ripaus suolaa

Mantelimassa

120 gmanteleita (kokonainen)
n. 80 gtomusokeria
n. 25 mlkiehuvaa vettä
(glukoosisiirappia)

Koristeet

paahdettuja mantelilastuja
mantelimassasta tehtyjä ruusuja ja vihreät lehdet/nauhat/ruusukkeet

Ohjeet

OHJE: Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään ja lisää varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä marenki leivinpaperin päälle kuudeksi, halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Paista marenkipohjat 120 – 160 asteisessa uunissa. Irrota varovasti.

Valmista mantelimassa. Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita niin kauan, kunne seos on hienoa. Kiehauta vettä ja lisää vähän kerralla joukkoon niin, että mantelimassa kiinteytyy. Halutessasi voit lisätä massaan glukoosisiirappia. Kääri mantelimassa kelmuun ja laita jääkaappiin tai pakastimeen.

Valmista täyte. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, keitä noin 115 asteiseksi. Vaahdota keltuaisia kevyesti ja kaada sokeriliemi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Vatkaa seos kylmäksi. Vaahdota voi ja mantelimassa, lisää kylmä keltuaisseos koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla ja manteliliköörillä.

Valmista paahdettu nougat. Kaada seos öljytylle leivinpaperilla ja jäähdytä. Hienonna jäähtynyt nougatlevy ja sekoita se täytteeseen.

Täytä kakku. Kuorruta koko kakku tasaisesti kreemillä. Paahda mantelilastut paistinpannulla ja koristele niillä kakun reunat. Tee kakun päälle paletilla pintakuvio.

Värjää loput mantelimassasta: osa punaisella ja osa vihreällä osaa. Valmista näyttävät koristeet värjätyistä mantelimassasta ja viimeistele kakku niillä.

Kokonaisvalmistusaika 2h. Tarjoile juhla- tai kahvipöydässä vaikka herkullisten korvapuustien kera.

Tykkää (2)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti