Valikko

Schwarzstrudel

Koko Suomi Leipoo Schwarzstrudel

Schwarzstrudel

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 5. jaksossa Tiia valmisti taidonnäytetehtävässä schwarzstrudeleita. Tässä saksalaishybridissä yhdistyvät kaksi ehkä tunnetuinta Saksan herkkua: Schwarzwaldin kirsikkakakku sekä Apfelstrudel eli omenastruudeli. Herkku kootaan kakun malliin, jossa kakkupohjana toimivat struudelilevyt. Struudelitaikinan sisään leivotaan tuoretta kirsikkaa sekä tummaa suklaata. Levyjen väliin tulee mascarpone-suklaavaahtoa sekä kirsikkasiirappia. Kuva: Saku Tiainen

Struudelitaikina

80 gSunnuntai leivontamargariinia
2 kananmunaa
½ tlsuolaa
dl(lämmintä) vettä
7 dlSunnuntai erikoisvehnäjauhoja
100 gvoita
1 tletikkaa

Suklaaganache ja kirsikat

200 gTummaa suklaata
150 gkuohukermaa
400 gkirsikoita (tuoreita)
200 gkirsikoita (pakaste)

Kirsikkasiirappi

dlsokeria
1 dlkirsikkamehua
1 dlkirsikkalikööriä

Suklaa-mascarponevaahto

6 dlvispikermaa
500 gmascarponea
150 gtummaa suklaata
2 tlvaniljasokeria

Suklaakoriste

150 gtummaa suklaata

Koristeluun lisäksi

100 gkirsikoita (tuoreita)
2 rkltomusokeria
mintun lehtiä

Ohjeet

Struudelitaikina

  • Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola, etikka ja vesi keskenään. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi.
  • Jaa taikina kolmeen osaan
  • Kauli ja venyttele jokainen taikinoista jauhotetun leivinliinan päällä ohkaiseksi 30 cm x 60 cm kokoiseksi levyksi
  • Laita jokainen omalle pellilleen
  • Voitele voisulalla jokainen levy

Suklaaganache ja kirsikat 

  • Kaada kattilaan tumma suklaa sekä kuohukerma
  • Kuumenna ja sekoita kunnes seos on tasainen
  • Poista kirsikoista siemenet ja pilko kirsikat pieniksi suupaloiksi
  • Levitä suklaaganachea jokaiselle taikinalevylle, jätä aina toiselta lyhyeltä sivulta muutama sentti tyhjäksi
  • Laita levyjen keskelle kirsikat  30 x 20 cm alueelle (eli noin 1/3 osa levystä)
  • Taittele sivut keskelle kirsikoiden päälle
  • Lopussa on siis yhteensä kolme noin 30 x 20 cm kokoista levyä
  • Voitele jokaisen levyn päällinen vielä voisulalla
  • Paista levyjä uunissa 200°C noin 25 – 30min
  • Laita valmiit levyt heti jäähtymään jääkaappiin/pakkaseen

Kirsikkasiirappi

  • Sekoita sokeri, kirsikkamehu sekä kirsikkalikööri kattilassa
  • Anna kiehua hiljalleen, kunnes siirappimaista
  • Anna jäähtyä

Suklaa-mascarponevaahto

  • Sulata ja jäähdytä suklaa
  • Lisää sekaan mascarpone ja vaniljasokeri
  • Vaahdota vispikerma ja lisää se sekaan

Suklaakoriste

  • Temperoi suklaa ja valmista siitä haluamiasi koristeita

Kokoaminen

  • Aseta pohjalle struudelilevy.
  • Pursota päälle suklaa-mascarponevaahtoa palloina.
  • Kaada kirsikkasiirappia vaahdon päälle.
  • Toista edelliset vaiheet kaksi kertaa.
  • Päällimmäisten pursotusten päälle lisää koristeeksi suklaakoristeita, mintun lehtiä sekä tuoreita kirsikoita

Tykkää (0)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet