Schwarzstrudel

Schwarzstrudel
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 5. jaksossa Tiia valmisti taidonnäytetehtävässä schwarzstrudeleita. Tässä saksalaishybridissä yhdistyvät kaksi ehkä tunnetuinta Saksan herkkua: Schwarzwaldin kirsikkakakku sekä Apfelstrudel eli omenastruudeli. Herkku kootaan kakun malliin, jossa kakkupohjana toimivat struudelilevyt. Struudelitaikinan sisään leivotaan tuoretta kirsikkaa sekä tummaa suklaata. Levyjen väliin tulee mascarpone-suklaavaahtoa sekä kirsikkasiirappia. Kuva: Saku Tiainen
Struudelitaikina
| 80 g | Sunnuntai leivontamargariinia |
|---|---|
| 2 | kananmunaa |
| ½ tl | suolaa |
| 1½ dl | (lämmintä) vettä |
| 7 dl | Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja |
| 100 g | voita |
| 1 tl | etikkaa |
Suklaaganache ja kirsikat
| 200 g | Tummaa suklaata |
|---|---|
| 150 g | kuohukermaa |
| 400 g | kirsikoita (tuoreita) |
| 200 g | kirsikoita (pakaste) |
Kirsikkasiirappi
| 2½ dl | sokeria |
|---|---|
| 1 dl | kirsikkamehua |
| 1 dl | kirsikkalikööriä |
Suklaa-mascarponevaahto
| 6 dl | vispikermaa |
|---|---|
| 500 g | mascarponea |
| 150 g | tummaa suklaata |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Suklaakoriste
| 150 g | tummaa suklaata |
|---|
Koristeluun lisäksi
| 100 g | kirsikoita (tuoreita) |
|---|---|
| 2 rkl | tomusokeria |
| mintun lehtiä |
Ohjeet
Struudelitaikina
- Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola, etikka ja vesi keskenään. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi.
- Jaa taikina kolmeen osaan
- Kauli ja venyttele jokainen taikinoista jauhotetun leivinliinan päällä ohkaiseksi 30 cm x 60 cm kokoiseksi levyksi
- Laita jokainen omalle pellilleen
- Voitele voisulalla jokainen levy
Suklaaganache ja kirsikat
- Kaada kattilaan tumma suklaa sekä kuohukerma
- Kuumenna ja sekoita kunnes seos on tasainen
- Poista kirsikoista siemenet ja pilko kirsikat pieniksi suupaloiksi
- Levitä suklaaganachea jokaiselle taikinalevylle, jätä aina toiselta lyhyeltä sivulta muutama sentti tyhjäksi
- Laita levyjen keskelle kirsikat 30 x 20 cm alueelle (eli noin 1/3 osa levystä)
- Taittele sivut keskelle kirsikoiden päälle
- Lopussa on siis yhteensä kolme noin 30 x 20 cm kokoista levyä
- Voitele jokaisen levyn päällinen vielä voisulalla
- Paista levyjä uunissa 200°C noin 25 – 30min
- Laita valmiit levyt heti jäähtymään jääkaappiin/pakkaseen
Kirsikkasiirappi
- Sekoita sokeri, kirsikkamehu sekä kirsikkalikööri kattilassa
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes siirappimaista
- Anna jäähtyä
Suklaa-mascarponevaahto
- Sulata ja jäähdytä suklaa
- Lisää sekaan mascarpone ja vaniljasokeri
- Vaahdota vispikerma ja lisää se sekaan
Suklaakoriste
- Temperoi suklaa ja valmista siitä haluamiasi koristeita
Kokoaminen
- Aseta pohjalle struudelilevy.
- Pursota päälle suklaa-mascarponevaahtoa palloina.
- Kaada kirsikkasiirappia vaahdon päälle.
- Toista edelliset vaiheet kaksi kertaa.
- Päällimmäisten pursotusten päälle lisää koristeeksi suklaakoristeita, mintun lehtiä sekä tuoreita kirsikoita
Tykkää (5)

