Valikko

Sitruuna-valkosuklaakakku

Sitruuna-valkosuklaakakku

Mehevä, perinteinen kahvikakku saa raikasta makua sitruunasta ja valkosuklaasta. Tarjoile kakku kerma-rahkan ja marjojen tai hedelmien kera.

  • 12 palaa
  • Yli 60 min

Ainekset

200 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 dlsokeria
3 munaa
3 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
.5 sitruunan raastettu kuori ja mehu
100 gvalkosuklaata

Vuoan jauhotukseen

korppujauhoja

Koristeluun

2 dltomusokeria
1 rklsitruunamehua tai vettä

Tarjoiluun

2 dlkuohukermaa
200 grahkaa
2-3 rklsokeria
marjoja tai hedelmiä

Ohjeet

  1. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu. Raasta valkosuklaa. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suklaaraaste.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää kuivat aineet, sitruunan raastettu kuori ja mehu.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (1½ l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
  4. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrute kakun päälle ja reunoille.
  5. Vatkaa kuohukerma, rahka ja sokeri tasaiseksi. Tarjoa vaahto kakun kanssa.

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet