Sitruuna-valkosuklaakakku

Sitruuna-valkosuklaakakku
Mehevä, perinteinen kahvikakku saa raikasta makua sitruunasta ja valkosuklaasta. Tarjoile kakku kerma-rahkan ja marjojen tai hedelmien kera.
Ainekset
200 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
2 dl | sokeria |
3 | munaa |
3 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vaniljasokeria |
1/2 | sitruunan raastettu kuori ja mehu |
100 g | valkosuklaata |
Vuoan voiteluun
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Vuoan jauhotukseen
korppujauhoja |
Koristeluun
2 dl | tomusokeria |
---|---|
1 rkl | sitruunamehua tai vettä |
Tarjoiluun
2 dl | kuohukermaa |
---|---|
200 g | rahkaa |
2-3 rkl | sokeria |
marjoja tai hedelmiä |
Ohjeet
- Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu. Raasta valkosuklaa. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suklaaraaste.
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää kuivat aineet, sitruunan raastettu kuori ja mehu.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (1½ l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
- Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrute kakun päälle ja reunoille.
- Vatkaa kuohukerma, rahka ja sokeri tasaiseksi. Tarjoa vaahto kakun kanssa.
Tykkää (10)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti