Sitruuna-valkosuklaakakku

Sitruuna-valkosuklaakakku
Mehevä, perinteinen kahvikakku saa raikasta makua sitruunasta ja valkosuklaasta. Tarjoile kakku kerma-rahkan ja marjojen tai hedelmien kera.
Ainekset
| 200 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
|---|---|
| 2 dl | sokeria |
| 3 | munaa |
| 3 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 | sitruunan raastettu kuori ja mehu |
| 100 g | valkosuklaata |
Vuoan voiteluun
| Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Vuoan jauhotukseen
| korppujauhoja |
Koristeluun
| 2 dl | tomusokeria |
|---|---|
| 1 rkl | sitruunamehua tai vettä |
Tarjoiluun
| 2 dl | kuohukermaa |
|---|---|
| 200 g | rahkaa |
| 2-3 rkl | sokeria |
| marjoja tai hedelmiä |
Ohjeet
- Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu. Raasta valkosuklaa. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suklaaraaste.
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää kuivat aineet, sitruunan raastettu kuori ja mehu.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (1½ l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
- Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrute kakun päälle ja reunoille.
- Vatkaa kuohukerma, rahka ja sokeri tasaiseksi. Tarjoa vaahto kakun kanssa.
Tykkää (10)


