Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät

Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät
Herrasväen pikkuleivät ovat kahvipöydän klassikko. Nämä raikkaat, mureat pikkuleivät saavat väliinsä sitruunatahnaa.
Taikina
| 200 g | Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia |
|---|---|
| 1½ dl | hienoa sokeria |
| 1 | muna |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 4 ½ dl | Sunnuntai Kruunu Karkea Vehnäjauhoja |
Väliin
| Lemon curd-tahnaa |
Pinnalle
| erikoishienoa sokeria |
Ohjeet
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vatkaten. Taputa taikina ohueksi levyksi tuorekelmun väilin ja laita kylmään puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 7-8 min. Jäähdytä. Laita kahden pikkuleivän väliin Lemon curd-tahnaa ja kierittele kevyesti sokerissa.
*Reseptiä muokattu 14.1.2022. Korjattu jauhojen määrä.
Tykkää (34)

