Sitruunamutakakku ja paahdettua valkosuklaata
Sitruunamutakakku ja paahdettua valkosuklaata
Tämä raikkaan sitruunainen, tahmea ja täyteläisen makuinen mutakakku on helppotekoinen ja taivaallisen hyvää. Koristele kakku kermavaahdolla, marjoilla ja murustetulla valkosuklaalla.
2 | pientä luomusitruunaa |
---|---|
150 g | voita |
TAI | |
150 g | Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia |
2 | isoa munaa |
2 ½ dl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Paahdettu valkosuklaa
100 g | valkosuklaata |
---|
Lisäksi
Vadelmia tai muita marjoja ja kermavaahtoa |
Ohjeet
- Voit tehdä kakun esim. neliönmuotoiseen (21 x 21 cm) tai pyöreään vuokaan (halkaisija 20-22 cm). Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata rasva.
- Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuoret ja purista mehu.
- Yhdistä rasva, sitruunoiden kuoriraaste ja mehu, munat sekä sokerit.
- Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita taikina nuolijalla tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Kakku saa olla pinnalta ja reunoilta kypsä ja sisältä pehmeä.
- Anna sitruunamutakakun jäähtyä paistovuoassa ainakin pari tuntia. Sitruunan maku täytelöityy ja tasoittuu, jos maltat antaa kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa.
- Koristele kakku kermavaahdolla, marjoilla ja murustetulla valkosuklaalla.
Valmista paahdettu valkosuklaa: Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi ja levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda suklaata uunin keskitasolla 5–10 minuuttia tai kunnes suklaa on saanut kauniin ruskean värin pintaan.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (32)
Kommentit
Jätä kommentti