Valikko

Sitruunamutakakku ja paahdettua valkosuklaata

Sunnuntai sitruunamutakakku

Sitruunamutakakku ja paahdettua valkosuklaata

Tämä raikkaan sitruunainen, tahmea ja täyteläisen makuinen mutakakku on helppotekoinen ja taivaallisen hyvää. Koristele kakku kermavaahdolla, marjoilla ja murustetulla valkosuklaalla.

2 pientä luomusitruunaa
150 gvoita
TAI
150 gSunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia
2 isoa munaa
2 ½ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Paahdettu valkosuklaa

100 gvalkosuklaata

Lisäksi

Vadelmia tai muita marjoja ja kermavaahtoa

Ohjeet

  1. Voit tehdä kakun esim. neliönmuotoiseen (21 x 21 cm) tai pyöreään vuokaan (halkaisija 20-22 cm). Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Sulata rasva.
  4. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuoret ja purista mehu.
  5. Yhdistä rasva, sitruunoiden kuoriraaste ja mehu, munat sekä sokerit.
  6. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita taikina nuolijalla tasaiseksi.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Kakku saa olla pinnalta ja reunoilta kypsä ja sisältä pehmeä.
  8. Anna sitruunamutakakun jäähtyä paistovuoassa ainakin pari tuntia. Sitruunan maku täytelöityy ja tasoittuu, jos maltat antaa kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  9. Koristele kakku kermavaahdolla, marjoilla ja murustetulla valkosuklaalla.

Valmista paahdettu valkosuklaa: Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi ja levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda suklaata uunin keskitasolla 5–10 minuuttia tai kunnes suklaa on saanut kauniin ruskean värin pintaan.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

 

Tykkää (32)

    Jaa

    Kommentit

    • Ansku
      Munat???? Montako???
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moikka Ansku! Pahoittelut, munien määrä korjattiin pian reseptin julkaisun jälkeen.Eli kaksi isoa munaa.😊
    • Liisa
      voiko käyttää muuta jauhoa on vehnä allerkia
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moikka Liisa. Vehnäjauhot voi korvata esimerkiksi Sunnuntain Gluteenittomalla Jauhoseoksella. 😊
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Ja lisään vielä, että Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseos sisältää vehnätärkkelystä, joten kun kyseessä on vehnäallergia, suosittelemme kokeilemaan Sunnuntai Gluteenitonta Täysjyväkaurajauhoa sekä perunajauhoa suhteessa 50:50. 😊
    • Marja
      Hei! Voiko tämän kakun pakastaa?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      He Marja, Emme ole kokeilleet pakastaa kakkua. Uskoisin että pakastaminen onnistuu. Kakun voi myös valmistaa muutamaa päivän ennen tarjoilu, jolloin sen maku vain paranee.💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet