Valikko

Skonssit eli englantilaiset teeleivät

Sunnuntai skonssit eli englantilaiset teeleivät

Skonssit eli englantilaiset teeleivät

Skonssit eli teeleivät valmistuvat nopeasti ja ovat ehdottomasti parhaimmillaan vasta paistettuina. Tuoreet, vielä lämpimät skonssit kruunaavat teehetken.

Taikina

4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
75 gkylmää voita
tai
75 gkylmää Sunnuntai Leivontamargariinia
1 ½ rklsokeria
ripaussuolaa
1 dlpiimää
½ dlmaitoa

Voiteluun

maitoa

Lisäksi

kermavaahtoa ja hilloa

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 220-asteeseen.
  2. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Nypi kylmä rasva jauhojen sekaan, niin että muodostuu murumainen taikina.
  3. Lisää sokeri ja suola.
  4. Lisää kylmät nesteet ja sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa.
  5. Painele tai kauli taikina noin kahden sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (Ø 6 cm) skonsseja leivinpaperin päälle pellille.
  6. Voitele skonssit maidolla ja paista uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.
  7. Tarjoile skonssit vastapaistettuina kermavaahdon ja hillon kanssa.

Tykkää (6)

    Jaa

    Kommentit

    • ansku
      Kaupassa on kymmenen erilaista piimää. Mitä niistä tarkoitat? Voiko käyttää kermaviiliä, niitä ei ole kovin montaa laatua. Vastaatko kumpaankin kysymykseen. Kiitos.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Tervehdys Ansku, Tässä reseptissä on käytetty Juustoportin vapaan lehmän AB-piimää. Voit korvata piimän kermaviilillä. Herkullisia leivontahetkiä!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet