Valikko

S’mores-karpalopiparit

S’mores-karpalopiparit

S'mores-piparit saavat inspiraatiota klassisesta jenkkiherkusta. Perinteinen piparitaikina maustetaan karpaloilla ja valmiiden piparien väliin sulatetaan ihana vaahtokarkki-suklaatäyte.

  • 30 kpl
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton

Ainekset

250 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsiirappia
4.5 dlsokeria
1 dlvettä
2 tlkanelia
2 tlinkivääriä
1 tljauhettua pomeranssia
2 tlneilikkaa
2 tlsuolaa
3 tlruokasoodaa
.5 dlvettä (haaleaa)
100 gkuivattuja karpaloita
700 gSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja

Väliin

100 gvaahtokarkkeja
200 gmaitosuklaata

Ohjeet

  1. Laita kattilaan leivontamargariini, siirappi, sokeri, vesi ja kuumenna. Lisää myös mausteet eli kaneli, inkivääri, neilikka, suola ja pomeranssinkuori.
  2. Ota kuumentunut seos pois levyltä. Sekoita sooda haaleaan veteen ja lisää kattilaan. Seos hieman kuohahtaa. Lisää joukkoon hienonnetut karpalot.
  3. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen. Anna taikinan maustua viileässä yön.
    Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa piparimuotilla paloja ja paista pipareita tasalämmöllä 225 asteessa uunipellillä noin 5 minuuttia.
  4. Jäähdytä piparkakut huoneen lämpöisiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle ylösalaisin. Lisää jokaisen piparin päälle 1–2 vaahtokarkkia niiden koosta riippuen. Laita jokaisen piparin päälle vielä pala maitosuklaata.
  5. Kuumenna pipareita 225 asteessa noin 2–3 minuuttia tai kunnes vaahtokarkit ovat hieman sulaneet. Lisää päälle toinen piparin puolikas ja paina tiiviisti yhteen.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet