S’mores-karpalopiparit jouluun
S’mores-karpalopiparit jouluun
S'mores-piparit saavat inspiraatiota klassisesta jenkkiherkusta. Perinteinen piparitaikina maustetaan karpaloilla ja valmiiden piparien väliin sulatetaan vaahtokarkki-suklaatäyte. Ihana jouluherkku!
Ainekset
250 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
1 dl | siirappia |
4 ½ dl | sokeria |
1 dl | vettä |
2 tl | kanelia |
2 tl | inkivääriä |
1 tl | jauhettua pomeranssia |
2 tl | neilikkaa |
2 tl | suolaa |
3 tl | ruokasoodaa |
½ dl | vettä (haaleaa) |
100 g | kuivattuja karpaloita |
700 g | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
Väliin
100 g | vaahtokarkkeja |
---|---|
200 g | maitosuklaata |
Ohjeet
- Laita kattilaan leivontamargariini, siirappi, sokeri, vesi ja kuumenna. Lisää myös mausteet eli kaneli, inkivääri, neilikka, suola ja pomeranssinkuori.
- Ota kuumentunut seos pois levyltä. Sekoita sooda haaleaan veteen ja lisää kattilaan. Seos hieman kuohahtaa. Lisää joukkoon hienonnetut karpalot.
- Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen. Anna taikinan maustua viileässä yön.
Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa piparimuotilla paloja ja paista pipareita tasalämmöllä 225 asteessa uunipellillä noin 5 minuuttia. - Jäähdytä piparkakut huoneen lämpöisiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle ylösalaisin. Lisää jokaisen piparin päälle 1–2 vaahtokarkkia niiden koosta riippuen. Laita jokaisen piparin päälle vielä pala maitosuklaata.
- Kuumenna pipareita 225 asteessa noin 2–3 minuuttia tai kunnes vaahtokarkit ovat hieman sulaneet. Lisää päälle toinen piparin puolikas ja paina tiiviisti yhteen.
Tykkää (14)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti