Stollen-pullat

Stollen-pullat
Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kauden kuudennessa jaksossa oli teknisenä tehtävänä Stollen-pullien leipominen. Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kausi esitettiin MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.00. Kuvan on ottanut Miira Ojanen.
Taikina
220 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
---|---|
100 ml | maito |
15 g | hiiva |
40 g | sokeri |
4 g | suola |
55 g | voi |
1 kpl | kananmuna |
1 tl | muskottipähkinä |
1 tl | vaniljasokeri |
30 g | mantelirouhe |
55 g | rusinoita |
65 g | sokeroidut hedelmät |
n.15 ml | rommi |
Täyte
80 g | mantelimassa |
---|---|
(mantelijauho, tomusokeri, vesi) | |
rusinat ja sokeroidut hedelmät |
Glaseeraus paiston jälkeen
40 g | kuivattu aprikoosi |
---|---|
vesi | |
sokeri | |
55 g | voi |
Koristelu
tomusokeri | |
pitsi | |
kandeerattu appelsiinin kuori |
Pitsi
50 ml | rypsiöljy |
---|---|
40 ml | vesi |
10 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
Ohjeet
Laita rusinat ja hedelmät kulhoon. Kaada rommia päälle. Laita kelmu päälle ja jätä imeytymään. Sekoita kädenlämpöinen maito, hiiva ja 70 g vehnäjauhoja isossa kulhossa. Laita kelmu päälle ja jätä huoneenlämpöön vähintään 10 minuutiksi. Sekoita voi, suola, mausteet ja sokeri pehmeäksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki aineet, lukuun ottamatta hedelmiä, rusinoita ja pähkinöitä ja vaivaa taikinaksi. Lisää loput aineet. Anna kohota.
Valmista mantelimassa. Sekoita joukkoon rusinoita ja sokeroituja hedelmiä. Laita jääkaappiin tai pakastimeen.
Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan. Muotoile paloista suorakaiteen muotoisia, laita keskelle marsipaani-hedelmä-rusinapötkö. Käännä reunat keskelle ja paina niin, että keskellä jää kohouma. Kohota. Paista noin 190 asteessa kypsäksi. Pistele muutamia reikiä coctailtikulla.
Keitä aprikoosista löysähkö hilloke, soseuta tasaiseksi. Lisää voi. Voitele paistetut stollen-pullat.
Valmista kandeerattuja appelsiinin kuoria koristeseksi.
Pitsin valmistus. Sekoita kaikki aineet kulhossa vispilällä. Paista paistinpannulla pieni määrä kerrallaan. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään.
Viimeistele stollen-pullat tomusokerilla, pitsillä ja kandeeratuilla appelsiinin kuorilla.
Tykkää (6)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti