Valikko

Sunnuntai

Koko Suomi Leipoo Vadelma-suklaakakku

Suklaa-vadelmakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 6. jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä suklaa-vadelmakkuja. Kuva: Saku Tiainen

Kakkupohja

300 g (n. 4 ½ dl)Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
¾ tlleivinjauhetta
1 tlsoodaa
3 kananmunaa
250 g (n. 3 dl)sokeria
200 g (n. 2 ¼ dl)ruokokidesokeria
¾ tlsuolaa
100 g (n. 2 ½ dl)kaakaojauhetta
150 granskankermaa
150 mltäysmaitoa
160 mlrypsiöljyä
270 mllämmintä vettä
3 kananmunaa

Vadelmamarmeladitäyte

200 gvadelmia (pakaste)
(vettä)
n. 65 ghillo-marmeladisokeria

Suklaaganache (täytteeksi ja kuorrutteeksi)

600 mlkuohukermaa
400 gtummaa suklaata
50 gvoita
50 gglukoosisiirappia
(rommia)

Koristelu

tuoreita vadelmia

Ohjeet

Kakkupohja
Esivalmistele kaksi (2) halkaisijaltaan 20 cm kakku- tai irtopohjavuokaa. Sekoita ja siivilöi vehnäjauho, kaakaojauhe, nostatusaineet (leivinjauhe ja sooda) ja suola. Vaahdota kevyesti kananmunat ja sokerit. Sekoita erillisessä kulhossa ranskankerma, maito, öljy ja lämmin vesi. Yhdistä ja sekoita kaikki aineet, kaada tasaisesti kahteen kakkuvuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoassa.

Vadelmamarmeladi
Laita vadelmat kattilaan ja anna niiden sulaa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja kiehauta. Jäähdytä.

Suklaaganache
Kuumenna 400 ml kermaa ja glukoosisiirappi kiehumispisteeseen (jätä noin 200 ml sivuun, jotta voit ohentaa tarvittaessa päällyskuorrutteen). Paloittele 400 g suklaata ja voi pieniksi paloiksi. Kaada kuuma kerma pilkotun suklaan ja voin päälle, odota noin minuutin ajan ja sekoita tasaiseksi. Ota suklaaganachesta sivuun noin kolmasosa ja jätä kattilaan (tästä tulee päällyskuorrute). Jäähdytä ja vaahdota loppuosa (noin 2/3 osaa). Voit halutessasi maustaa rommilla.

Kakun täyttäminen ja koristelu
Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Huom. Täytä kakku samankokoisen kakkupahvin päälle, jotta sitä on helpompi siirtää. Täytä kakku vadelmamarmeladilla ja vaahdotetulla suklaaganachella. Kuorruta koko kakku vaahdotetulla suklaaganachella.  Laita hetkeksi kylmään.

Kuorruta koko kakku päällyskuorrutteella (ei vaahdotettu ganache). Tarvittaessa lämmitä ja lisää kermaa, jotta saat oikean koostumuksen. Kaada juokseva suklaaganache koko kakun päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

Tykkää (19)

    Jaa

    Kommentit

    • Ihmettelijä
      Onko veden määrä oikein, 2,7 dl? Kuulostaa paljolta!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Ihmettelijä, Tämä resepti on Koko Suomi Leipoo osallistujan tekemä, joten emme valitettavasti osaa vastata kysymykseesi.🤔

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet