Suklaahippu-mantelikeksit
Suklaahippu-mantelikeksit
Nämä vegaaniset keksit saavat makua suklaan lisäksi myös manteleista. Mittaa keksien kuiva-aineet lasipurkkiin, kietaise kaunis naru purkin ympärille, tulosta keksiresepti ja anna joululahja läheiselle.
150 g | tummaa suklaata |
---|---|
125 g | Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia |
2 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
4 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
½ tl | soodaa |
ripaus | suolaa |
1 dl | mantelirouhetta |
1 dl | kylmää vettä |
Ohjeet
- Ota margariini huoneenlämpöön ajoissa.
- Rouhi suklaa.
- Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä kylmä vesi vaahdon joukkoon.
- Kääntele lopuksi sekaan suklaahiput ja mantelirouhe.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Ota taikinasta noin 25 gramman nokareita.
- Pyöritä nokareet palloksi ja asettele ne leivinpaperoidulle pellille. Litistä pallot noin 1 cm paksuisiksi kekseiksi.
- Paista keksejä uunin keskitasolla 12–14 minuuttia.
- Jäähdytä ritilän päällä.
Voit tehdä näistä kekseistä myös itse tehdyn joululahjan, joka sisältää reseptin kuiva-aineet lasipurkissa:
- Rouhi tumma suklaa (voit käyttää myös valmiita tumma suklaa hippuja).
- Mittaa 1 litran vetoiseen lasipurkkiin kuiva-aineet jauhoista aloittaen. Älä lisää vettä tai margariinia purkkiin. Lisää sokerit purkkiin viimeisenä – laita muiden kuiva-aineiden päälle vaikka avonainen servetti, jotta sokerit jäävät erilleen muista aineksista.
- Kietaise kaunis naru purkin ympärille ja askartele lasipurkin kylkeen yllä oleva resepti.
Tykkää (6)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti