Valikko

Suklaahippu-mantelikeksit

Sunnuntain DIY vegaaniset suklaahippukeksit

Suklaahippu-mantelikeksit

Nämä vegaaniset keksit saavat makua suklaan lisäksi myös manteleista. Mittaa keksien kuiva-aineet lasipurkkiin, kietaise kaunis naru purkin ympärille, tulosta keksiresepti ja anna joululahja läheiselle.

150 gtummaa suklaata
125 gSunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia
2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
½ tlsoodaa
ripaus suolaa
1 dlmantelirouhetta
1 dlkylmää vettä

Ohjeet

  1. Ota margariini huoneenlämpöön ajoissa.
  2. Rouhi suklaa.
  3. Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä kylmä vesi vaahdon joukkoon.
  5. Kääntele lopuksi sekaan suklaahiput ja mantelirouhe.
  6. Lämmitä uuni 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Ota taikinasta  noin 25 gramman nokareita.
  7. Pyöritä nokareet palloksi ja asettele ne leivinpaperoidulle pellille. Litistä pallot noin 1 cm paksuisiksi kekseiksi.
  8. Paista keksejä uunin keskitasolla 12–14 minuuttia.
  9. Jäähdytä ritilän päällä.

 

Voit tehdä näistä kekseistä myös itse tehdyn joululahjan, joka sisältää reseptin kuiva-aineet lasipurkissa:

  • Rouhi tumma suklaa (voit käyttää myös valmiita tumma suklaa hippuja).
  • Mittaa 1 litran vetoiseen lasipurkkiin kuiva-aineet jauhoista aloittaen. Älä lisää vettä tai margariinia purkkiin. Lisää sokerit purkkiin viimeisenä – laita muiden kuiva-aineiden päälle vaikka avonainen servetti, jotta sokerit jäävät erilleen muista aineksista.
  • Kietaise kaunis naru purkin ympärille ja askartele lasipurkin kylkeen yllä oleva resepti.

Tykkää (6)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet