Suussasulavat vaahtokarkki-lakubrowniet
Suussasulavat vaahtokarkki-lakubrowniet
Mari Pihlajamäen suussasulavan tahmeat vaahtokarkki-lakubrowniet sopivat täydellisesti halloweeniin. Viimeistele rapeilla lastuilla ja halloween-teemaisilla karkeilla.
Brownie-pohja
200 g | tummaa suklaata |
---|---|
200 g | Sunnuntai Leivontamargariinia (huoneenlämpöinen) |
3½ dl | tomusokeria |
3 | munaa |
1½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1½ tl | vaniljasokeria |
½ tl | suolaa |
150 g | lakupaloja |
80 g | vaahtokarkkeja |
Lastut koristeluun
1 dl | vettä |
---|---|
½ dl | rypsiöljyä |
15 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan aina välissä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut, jätä odottamaan. Pilko lakupalat kahtia ja leikkaa isot vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi.
- Vaahdota huoneenlämpöinen Sunnuntai leivontamargariini ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten.
- Mittaa kuivat aineet omaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada jauhoseos margariini-seokseen ja sekoita. Kaada suklaasula taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lakupalat sekä vaahtokarkit ja kääntele nuolijalla taikinan sekaan.
- Levitä leivinpaperi noin 25×20 cm vuokaa. Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia riippuen uunin tehosta. Brownien reunat alkavat lohkeilemaan hieman, kun se on valmis, sisältä sen kuuluu jäädä mehevän tahmeaksi. Anna brownien jäähtyä hetki vuoassa, poista vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.
.… - Valmista koristeet. Sekoita kaikki aineet sekaisin haarukalla.
- Paista paistinpannulla pienessä erissä, kunnes neste haihtuu ja lastu on muuttunut rapeaksi.
- Nosta jäähtymään paperin päälle.
- Koristele brownie lastuilla, kaakaojauholla, tomusokerilla sekä erilaisilla karkeilla.
Tykkää (5)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti