Valikko

Sweetcher -leivokset

Koko Suomi Leipoo Katin sweetcher leivokset

Sweetcher -leivokset

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 5. jaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä Sweetcher-leivoksia. Leivoksissa on yhdistettynä saksalaisista leivonnaisista marmorkuchen (marmorikakkua), schwarzwäden kirsch kuchen (kirsikkatäytekakkua) ja juustokakkua. Kuva: Saku Tiainen.

Leivoskakkupohja

250 gvoita
4 dlsokeria
6 kananmunaa
ripaussuolaa
6 dlSunnuntai erikoisvehnäjauhoja
3 tlleivinjauhetta
3 tlvaniljasokeria
¾ dlkaakaojauhetta
1 dlkuohukermaa
250 gpakastekirsikoita

Kirsikkahilloke

250 gpakastekirsikoita
125 ghillosokeria
½ sitruuna
2 rklvettä

Suklaaganache kuorrute

300 gtummaa suklaata
½ dlhasselpähkinärouhetta
3 dlkuohukermaa
1 rklvoita

Kermavaahto

4 dlvispikermaa
1 psCream Fix kerman stabilointiainetta
1 tlvaniljasokeria
vaaleanpunaista pastaväriä

Kostutus

1 dlmaitoa
tlvaniljasokeria

Koristeluun

150 gtummaa suklaata

Ohjeet

Leivoskakkupohjat

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Suihkuta vuokaspray 15 kpl leivosvuokaan, joiden halkaisija on 7 cm, korkeus noin 4 cm.
  • Leikkaa leivospohjiin leivinpaperista suikaleet reunoille.
  • Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri, vatkaa kuohkeaksi.
  • Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes ovat sekoittuneet.
  • Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, paitsi kaakaojauhe.
  • Lisää jauhoseosta kerman kanssa vuotellen voi-sokerivaahtoon miedolla teholla.
  • Ota lopuksi taikinasta noin 400 g toiseen kulhoon ja sekoita kaakaojauhe joukkoon.
  • Laita taikinat pursotuspusseihin ja pursota taikinoita leivosvuokiin vuorotellen ¾ osa, sekoittele taikinoita cocktailtikun avulla.
  • Painele leivosten sisälle muutama pakaste kirsikka.
  • Paista leivoksia n. 20 min, irrota leivosvuoat, kun ovat hieman jäähtyneet.

Kirsikkahilloke

  • Halkaise pakastekirsikat neljään osaan.
  • Lisää kattilaan kirsikat, vesi ja hillosokeri, keitä noin 15 min.
  • Lisää lopuksi puristettua sitruunamehua joukkoon.
  • Nosta kylmään jähmettymään.

Suklaaganache kuorrute

  • Rouhi suklaa hyvin hienoksi rouheeksi ja laita kulhoon.
  • Kuumenna kerma kiehuvaksi.
  • Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna seoksen olla hetken aikaa, kunnes suklaa sulaa.
  • Sekoita suklaaganache lusikan avulla vielä tasaiseksi ja lisää hasselpähkinärouhe joukkoon

Kermavaahto

  • Lisää kulhoon vispikerma, vaniljasokeri ja pastaväriä.
  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon pussillinen cream fixiä ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
  • Nosta kylmään.

Koristeet

  • Sulata suklaa.
  • Lisää sulanut suklaa pursotuspussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois.
  • Tee pyöreitä kuvioita leivinpaperin päälle ja nosta pakkaseen kylmään jähmettymään.

Leivosten täyttäminen, kuorrutus ja koristelu

  • Tasoita leivosten yläreuna veitsen avulla tasaiseksi.
  • Kostuta leivokset maito-vaniljasokeriseoksella.
  • Pyörittele leivokset suklaaganachessa ja laita valumaan ritilän päälle.
  • Nosta tämän jälkeen leivokset kylmään.
  • Pursota kermavaahdosta pursotuspussin ja tyllan avulla leivosten yläosaan kuviot niin että kirsikkahilloketta voi lisätä leivoksen keskelle.
  • Lisää kirsikkahilloke.
  • Koristele leivokset suklaakoristeilla.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet