Sweetcher -leivokset
Sweetcher -leivokset
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 5. jaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä Sweetcher-leivoksia. Leivoksissa on yhdistettynä saksalaisista leivonnaisista marmorkuchen (marmorikakkua), schwarzwäden kirsch kuchen (kirsikkatäytekakkua) ja juustokakkua. Kuva: Saku Tiainen.
Leivoskakkupohja
250 g | voita |
---|---|
4 dl | sokeria |
6 | kananmunaa |
ripaus | suolaa |
6 dl | Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja |
3 tl | leivinjauhetta |
3 tl | vaniljasokeria |
¾ dl | kaakaojauhetta |
1 dl | kuohukermaa |
250 g | pakastekirsikoita |
Kirsikkahilloke
250 g | pakastekirsikoita |
---|---|
125 g | hillosokeria |
½ | sitruuna |
2 rkl | vettä |
Suklaaganache kuorrute
300 g | tummaa suklaata |
---|---|
½ dl | hasselpähkinärouhetta |
3 dl | kuohukermaa |
1 rkl | voita |
Kermavaahto
4 dl | vispikermaa |
---|---|
1 ps | Cream Fix kerman stabilointiainetta |
1 tl | vaniljasokeria |
vaaleanpunaista pastaväriä |
Kostutus
1 dl | maitoa |
---|---|
1½ tl | vaniljasokeria |
Koristeluun
150 g | tummaa suklaata |
---|
Ohjeet
Leivoskakkupohjat
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Suihkuta vuokaspray 15 kpl leivosvuokaan, joiden halkaisija on 7 cm, korkeus noin 4 cm.
- Leikkaa leivospohjiin leivinpaperista suikaleet reunoille.
- Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri, vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes ovat sekoittuneet.
- Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, paitsi kaakaojauhe.
- Lisää jauhoseosta kerman kanssa vuotellen voi-sokerivaahtoon miedolla teholla.
- Ota lopuksi taikinasta noin 400 g toiseen kulhoon ja sekoita kaakaojauhe joukkoon.
- Laita taikinat pursotuspusseihin ja pursota taikinoita leivosvuokiin vuorotellen ¾ osa, sekoittele taikinoita cocktailtikun avulla.
- Painele leivosten sisälle muutama pakaste kirsikka.
- Paista leivoksia n. 20 min, irrota leivosvuoat, kun ovat hieman jäähtyneet.
Kirsikkahilloke
- Halkaise pakastekirsikat neljään osaan.
- Lisää kattilaan kirsikat, vesi ja hillosokeri, keitä noin 15 min.
- Lisää lopuksi puristettua sitruunamehua joukkoon.
- Nosta kylmään jähmettymään.
Suklaaganache kuorrute
- Rouhi suklaa hyvin hienoksi rouheeksi ja laita kulhoon.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi.
- Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna seoksen olla hetken aikaa, kunnes suklaa sulaa.
- Sekoita suklaaganache lusikan avulla vielä tasaiseksi ja lisää hasselpähkinärouhe joukkoon
Kermavaahto
- Lisää kulhoon vispikerma, vaniljasokeri ja pastaväriä.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon pussillinen cream fixiä ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
- Nosta kylmään.
Koristeet
- Sulata suklaa.
- Lisää sulanut suklaa pursotuspussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois.
- Tee pyöreitä kuvioita leivinpaperin päälle ja nosta pakkaseen kylmään jähmettymään.
Leivosten täyttäminen, kuorrutus ja koristelu
- Tasoita leivosten yläreuna veitsen avulla tasaiseksi.
- Kostuta leivokset maito-vaniljasokeriseoksella.
- Pyörittele leivokset suklaaganachessa ja laita valumaan ritilän päälle.
- Nosta tämän jälkeen leivokset kylmään.
- Pursota kermavaahdosta pursotuspussin ja tyllan avulla leivosten yläosaan kuviot niin että kirsikkahilloketta voi lisätä leivoksen keskelle.
- Lisää kirsikkahilloke.
- Koristele leivokset suklaakoristeilla.
Tykkää (4)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti