Täyteläinen kakku saksalaisista suosikeista
Täyteläinen kakku saksalaisista suosikeista
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 5. jaksossa Iiris valmisti taidonnäytetehtävässä näyttävän kakun saksalaisista suosikeista. Hybridileivonnaisessa yhdistyvät Schwarzwaldin kakkupohja Käsekuchen-rahkakakun täytteeseen. Yhdessä ne luovat täyteläisen herkullisen kakun, joka kuorrutetaan ja koristellaan Schwarzwaldin kakun tyyliin. Kuva: Saku Tiainen
Rahkatäyte
600 g | maitorahkaa |
---|---|
85 g | tomusokeria |
½ tl | vaniljasokeria |
1 kpl | kananmuna |
2 kpl | keltuaisia |
½ dl | maissitärkkelystä |
1½ tl | raastettua sitruunankuorta |
1 rkl | sitruunamehua |
Kakkupohja
200 g | voita |
---|---|
2 dl | sokeria |
1 dl | fariinisokeria |
4 | kananmunaa |
4 dl | Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja |
1½ dl | kaakaojauhetta |
1 dl | mantelijauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vaniljasokeria |
2 dl | kevytmaitoa |
Kirsikkahillo
400 g | kivettömiä kirsikoita (pakaste) |
---|---|
½ dl | vettä |
½ dl | hillo-marmeladisokeria |
Kuorrute / koristelu
2½ dl | vispikermaa |
---|---|
150 g | ranskankermaa (rasva 28%) |
2 rkl | sokeria |
8 kpl | tuoreita kirsikoita |
60 g | tummaa suklaata |
Ohjeet
Rahkatäyte
- Valmista ensin rahkatäyte
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa kaksi Ø 20 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla
- Pese sitruuna hyvin, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu
- Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin
- Kaada tasaisesti kahteen vuokaan ja paista uunin alatasolla 25 minuuttia
- Anna jäähtyä huoneen lämmössä
Kakkupohja
- Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
- Vuoraa kolme Ø 20 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Kaada taikina tasaisesti kolmeen vuokaan.
- Paista noin 15 minuuttia.
- Anna pohjien jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.
Kirsikkahillo
- Pilko kirsikat pienemmiksi paloiksi.
- Laita kirsikan palat veden kanssa kattilaan ja kuumenna.
- Kun kirsikat ovat pehmentyneet, lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä noin 5 minuuttia.
- Siirrä sivuun jäähtymään.
Kuorrute
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää ranskankerma.
- Mausta sokerilla.
- Laita tekeytymään jääkaappiin.
Suklaakoriste
- Pilko suklaa pieniksi paloiksi lämmön kestävään kulhoon ja sulata 45 asteiseksi.
- Jäähdytä suklaa sitä sekoittaen 24-25 asteiseksi.
- Kuumenna suklaa uudestaan 30-32 asteiseksi.
- Leikkaa leivinpaperi kahtia pitkittäissuunnassa.
- Kaada sula suklaa leivinpaperille ja levitä suklaa noin 40 x 12 cm kokoiselle alueelle.
- Laita toinen leivinpaperisuikale suklaan päälle.
- Kääri rullalle.
- Laita pakastimeen jäätymään.
Kokoaminen/ viimeistely
- Aseta kakkupohja rahkatäytteen päälle.
- Käännä ympäri ja aseta kakkuvadille.
- Poista rahkatäytteen päältä leivinpaperi.
- Lisää kirsikkahilloa rahkatäytteen päälle.
- Laita nyt toinen kakkupohja toisen rahkatäytteen päälle ja käännä ympäri.
- Aseta kakkuvadille toisten pohjien päälle.
- Poista leivinpaperi rahkatäytteen päältä.
- Lisää hilloa täytteen päälle.
- Aseta kolmas kakkupohja päällimmäiseksi.
- Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille. Pohja voi näkyä hieman reunoilta.
- Ota pakastimesta jäätynyt suklaa ja avaa rulla.
- Koristele kakku painamalla varovasti suklaalastuja pystyyn kakun pintaan.
- Laita lopuksi kirsikoita suklaalastujen viereen.
Tykkää (6)
Kommentit
Jätä kommentti