Valikko

Täyteläinen kakku saksalaisista suosikeista

Koko Suomi Leipoo saksalaiset suosikit kakussa

Täyteläinen kakku saksalaisista suosikeista

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 5. jaksossa Iiris valmisti taidonnäytetehtävässä näyttävän kakun saksalaisista suosikeista. Hybridileivonnaisessa yhdistyvät Schwarzwaldin kakkupohja Käsekuchen-rahkakakun täytteeseen. Yhdessä ne luovat täyteläisen herkullisen kakun, joka kuorrutetaan ja koristellaan Schwarzwaldin kakun tyyliin. Kuva: Saku Tiainen

Rahkatäyte

600 gmaitorahkaa
85 gtomusokeria
½ tlvaniljasokeria
1 kplkananmuna
2 kplkeltuaisia
½ dlmaissitärkkelystä
tlraastettua sitruunankuorta
1 rklsitruunamehua

Kakkupohja

200 gvoita
2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
4 kananmunaa
4 dlSunnuntai erikoisvehnäjauhoja
dlkaakaojauhetta
1 dlmantelijauhetta
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 dlkevytmaitoa

Kirsikkahillo

400 gkivettömiä kirsikoita (pakaste)
½ dlvettä
½ dlhillo-marmeladisokeria

Kuorrute / koristelu

dlvispikermaa
150 granskankermaa (rasva 28%)
2 rklsokeria
8 kpltuoreita kirsikoita
60 gtummaa suklaata

Ohjeet

Rahkatäyte

  • Valmista ensin rahkatäyte
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa kaksi Ø 20 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla
  • Pese sitruuna hyvin, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu
  • Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin
  • Kaada tasaisesti kahteen vuokaan ja paista uunin alatasolla 25 minuuttia
  • Anna jäähtyä huoneen lämmössä

Kakkupohja

  • Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
  • Vuoraa kolme Ø 20 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla.
  • Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
  • Lisää munat yksitellen vatkaten.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  • Kaada taikina tasaisesti kolmeen vuokaan.
  • Paista noin 15 minuuttia.
  • Anna pohjien jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

Kirsikkahillo

  • Pilko kirsikat pienemmiksi paloiksi.
  • Laita kirsikan palat veden kanssa kattilaan ja kuumenna.
  • Kun kirsikat ovat pehmentyneet, lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä noin 5 minuuttia.
  • Siirrä sivuun jäähtymään.

Kuorrute

  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Lisää ranskankerma.
  • Mausta sokerilla.
  • Laita tekeytymään jääkaappiin.

Suklaakoriste

  • Pilko suklaa pieniksi paloiksi lämmön kestävään kulhoon ja sulata 45 asteiseksi.
  • Jäähdytä suklaa sitä sekoittaen 24-25 asteiseksi.
  • Kuumenna suklaa uudestaan 30-32 asteiseksi.
  • Leikkaa leivinpaperi kahtia pitkittäissuunnassa.
  • Kaada sula suklaa leivinpaperille ja levitä suklaa noin 40 x 12 cm kokoiselle alueelle.
  • Laita toinen leivinpaperisuikale suklaan päälle.
  • Kääri rullalle.
  • Laita pakastimeen jäätymään.

Kokoaminen/ viimeistely

  • Aseta kakkupohja rahkatäytteen päälle.
  • Käännä ympäri ja aseta kakkuvadille.
  • Poista rahkatäytteen päältä leivinpaperi.
  • Lisää kirsikkahilloa rahkatäytteen päälle.
  • Laita nyt toinen kakkupohja toisen rahkatäytteen päälle ja käännä ympäri.
  • Aseta kakkuvadille toisten pohjien päälle.
  • Poista leivinpaperi rahkatäytteen päältä.
  • Lisää hilloa täytteen päälle.
  • Aseta kolmas kakkupohja päällimmäiseksi.
  • Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille. Pohja voi näkyä hieman reunoilta.
  • Ota pakastimesta jäätynyt suklaa ja avaa rulla.
  • Koristele kakku painamalla varovasti suklaalastuja pystyyn kakun pintaan.
  • Laita lopuksi kirsikoita suklaalastujen viereen.

Tykkää (2)

    Jaa

    Kommentit

    • Jsuhopeukslo
      Aivan ihana kakku kahville täydellinen kahvi pyötään
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Jsuhopeukslo, Kiitos kivasta palautteesta. Iiris ilahtuu varmasti tästä!

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet