Täyteläinen suklaa-appelsiinikakku

Täyteläinen suklaa-appelsiinikakku
Herkullisesti appelsiinilta maistuva täyteläinen suklaakakku herättää ihastusta kahvipöydässä.
Kakkutaikina
| 1 | appelsiini |
|---|---|
| 250 g | hyvää tummaa suklaata |
| 250 g | laktoositonta voita |
| TAI | |
| 250 g | Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia |
| 250 g | tomusokeria |
| 125 g | Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoja |
| 4 | munaa |
Kuorrutus
| 1/2 dl | laktoositonta kermaa |
|---|---|
| 150 g | hyvää tummaa suklaata |
| 50 g | laktoositonta voita |
| TAI | |
| 50 g | Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 180 asteeseen.
- Pese appelsiini. Raasta kuori ja purista mehu.
- Sulata suklaa ja rasva varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
- Lisää joukkoon tomusokeri, sekoita hyvin.
- Lisää joukkoon appelsiinin kuori- ja mehu, jauhot ja munat yksitellen.
- Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan (24 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi.
- Paista uunin keskitasolla 18 minuuttia.
- Kakku saa jäädä hyvin pehmeäksi. Anna kakun asettua ja jäähtyä kylmäksi vuoassaan mielellään yön yli.
- Valmista kuorrutus sulattamalla mikrossa tai vesihauteessa kerma, suklaa ja rasva.
- Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
- Tarjoile kermavaahdon ja vadelmakastikkeen kanssa.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (17)

