Valikko

Täyteläinen suklaa-appelsiinikakku

Täyteläinen suklaa-appelsiinikakku

Herkullisesti appelsiinilta maistuva täyteläinen suklaakakku herättää ihastusta kahvipöydässä.

Kakkutaikina

1 appelsiini
250 ghyvää tummaa suklaata
250 glaktoositonta voita
TAI
250 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
250 gtomusokeria
125 gSunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoja
4 munaa

Kuorrutus

1/2 dllaktoositonta kermaa
150 ghyvää tummaa suklaata
50 glaktoositonta voita
TAI
50 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 180 asteeseen.
  2. Pese appelsiini. Raasta kuori ja purista mehu.
  3. Sulata suklaa ja rasva varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
  4. Lisää joukkoon tomusokeri, sekoita hyvin.
  5. Lisää joukkoon appelsiinin kuori- ja mehu, jauhot ja munat yksitellen.
  6. Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan (24 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi.
  7. Paista uunin keskitasolla 18 minuuttia.
  8. Kakku saa jäädä hyvin pehmeäksi. Anna kakun asettua ja jäähtyä kylmäksi vuoassaan mielellään yön yli.
  9. Valmista kuorrutus sulattamalla mikrossa tai vesihauteessa kerma, suklaa ja rasva.
  10. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
  11. Tarjoile kermavaahdon ja vadelmakastikkeen kanssa.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Tykkää (12)

    Jaa

    Kommentit

    • Tumpelo
      Ohjeen kohdassa 5 mainitaan jauho, mutta aines luettelossa ei ole jauhon määrää. Pitäisikö olla ?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei "Tumpelo", Kiitos hyvästä huomiostasi!💛 Jostain syystä jauhot olivat pudonneet pois reseptiosiosta. Nyt asia on korjattu.
    • mummo
      Suklaa ja rasva pitäis sulattaa. Suklaata ei mainita taikinan ohjeessa. Minkä verran?

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet