Teresan kesäkurpitsa-vuohenjuustopiiraat
Teresan kesäkurpitsa-vuohenjuustopiiraat
Kesäkurpitsa ja vuohenjuusto sopivat ihanasti yhteen. Pienet, suolaiset piiraat ovat oiva suolainen herkku kaikenlaisiin juhliin.
Pohja
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
1½ dl | Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja |
1 dl | mantelijauhetta |
1½ rkl | kylmää vettä |
Täyte
150 g | maustamatonta tuorejuustoa |
---|---|
ripaus | suolaa |
½ | sitruunan raastettu kuori |
1 | keskikokoinen kesäkurpitsa |
100 g | vuohenjuustoa |
tuoretta timjamia | |
mustapippuria |
Ohjeet
- Nypi margariini ja jauhot sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kääri taikina kelmuun ja laita hetkeksi jääkaappiin lepäämään.
- Voitele 4 kpl pieniä piirasvuokia (halkaisija n. 10 cm).
- Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunan kuori, mausta ripauksella suolaa.
- Leikkaa kesäkurpitsa ja vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi.
- Painele taikina piirasvuokien pohjille ja reunoille.
- Lusikoi tuorejuustoseos vuokien pohjalle.
- Asettele kesäkurpitsa- ja vuohenjuustoviipaleet limittäin tuorejuustoseoksen päälle.
- Viimeistele timjamilla ja mustapippurilla.
- Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Jäähdytä hieman ja tarjoile salaatin kera.
Tykkää (10)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti