Valikko

Ti amo -leivokset

Koko Suomi leipoo Ti amo

Ti amo -leivokset

Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kauden kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttivat makumuistoja matkoiltaan. Mariam loihti herkullisen täyteläiset Ti amo -leivokset. Koko Suomi leipoo -ohjelman 7. kausi esitettiin MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.00. Kuvan on ottanut Miira Ojanen.

Kindersydän

3 kplKinder Bueno -patukkaa
50 gmascarpone
100 gpakastevadelma
1 rklsokeria
1 tlgelatiinijauhe
1 rklvettä

Pistaasikakku

125 gvoita
125 gsokeria
2 kananmunaa
110-130 gSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2,5 dlpistaasipähkinää
1 tlleivinjauhe
2 tlmatchajauhetta
0,5 dlmaustamatonta jogurttia
0,5 dltäysmaitoa
1 rklvanilja-aromia

Nutellamousse

100 gnutellaa
50 gmaustamatonta tuorejuustoa
3 dlkuohukermaa
2 liivatelehteä
1 rklvettä

Mirror glaze

170 gtummaa suklaata (47%)
150 gsokeria
75ml+1rkl vettä
5 ggelatiinijauhe
100 gkondensoitu maito

Koristeet

30 kpltuoretta vadelmaa
1 dlpistaasipähkinöitä
50 gvalkosuklaata
lehtikultaa

Ohjeet

Kindersydän
Aja patukat rouheaksi yleiskoneella. Sekoita mascarponen joukkoon. Pistä massa pursotinpussiin. Leikkaa pussin kärjestä pala niin, että halkaisija on reilu 1cm kokoinen. Työnnä jäätelötikku pussiin n. puoleen väliin ja vedä hitaasti pois samalla pursottaen niin, että tikun ympärille jää massaa. Aseta tikut tarjottimelle ja jäähdytä mahdollisimman kylmäksi.
Laita gelatiinijauhe turpoamaan veteen. Keitä vadelmat kuumaksi ja paseeraa ne. Sulata gelatiini mikrossa ja yhdistä vadelmamehuun. Anna hieman jäähtyä. Valele tai dippaa kinderpuikot kauttaaltaan vadelmamehussa ja pistä takaisin kylmään.

Pistaasikakku
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Paahda pistaasipähkinöitä hetki kuumalla ja kuivalla pannulla, rouhi ne yleiskoneella. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita massan joukkoon.
Lisää lopuksi jugurtti, maito ja vanilja-aromi. Levitä massa n. puolen sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperille ja paista uunissa 175 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa pohjasta 10 kpl suorakaiteen muotoisia palaisia niin, että ne mahtuvat jäätelömuotteihin.

Nutellamousse
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita nutella tuorejuuston sekaan.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa ja sulata liivatteet sinne. Kaada ohuena nauhana nutella-tuorejuustomassaan samalla sekoittaen. Lopuksi vatkaa vaahdotettu kerma joukkoon.

Mirror glaze
Sekoita gelatiinijauhe 1rkl veden kanssa. Laita sokeri, vesi ja kondensoitu maito kattilaan. Kuumenna, mutta älä keitä. Kuumenna gelatiini mikrossa niin, että se on nestemäistä ja lisää joukkoon. Ota kattila liedeltä ja sekoita paloiteltu suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa jonka jälkeen aja massa tasaiseksi sauvasekoittimella. Siirrä kuorrute toiseen astiaan ja peitä pinta kelmulla. Anna jäähtyä ennen käyttöä n. 40 asteiseksi.

Kokoaminen
Laita jokaiseen muottiin (10kpl) vajaa puolilleen nutellamoussea. Aseta sitten kinderpuikot paikalleen ja täytä nutellamoussella muotit melkein täyteen. Laita jokaiseen pistaasikakkupohja palanen niin, että sen pinta tulee samalle tasolle muotin reunan kanssa. Tasoita lastalla ja tarvittaessa lisää nutellamoussea. Jäädytä. Aseta jäätyneet leivokset oikein päin jäähdytysritilälle ja kuorruta ne mirror glazella kauttaaltaan.

Koristelu
Sulata valkosuklaa. Laita se pursotinpussiin jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota ohuita raitoja leivosten päälle. Paahda pistaasipähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Koristele tuoreilla vadelmilla, pähkinöillä ja lehtikullalla.

Tykkää (0)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet