Tiikerikakku

Tiikerikakku
Tiikerikakku on kahvipöydän maukas klassikko. Halutessasi voit tuunata kakusta herkullisen maapähkinä-kinuskiversion!
Ainekset
250 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
2 ½ dl | sokeria |
4 | munaa |
4 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
Lisää taikinaan
2 rkl | kaakaojauhetta |
---|---|
2 rkl | kermaa |
Vuoan jauhotukseen
Sunnuntai Leivontamargariinia | |
korppujauhoja |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Ota taikinasta noin kolmasosa toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja kerma.
- Kaada taikinat kerroksittain voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Kaada pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja pinnalle loput vaaleasta taikinasta. Tasoita pinta. Pistele taikinaa haarukalla pohjaan asti tasaisin välein, jolloin saat kakkuun tiikerikuvion. Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 minuuttia.
Tuunaa tiikerikakusta maapähkinä-kinuskiversio:
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- ½ dl suolapähkinöitä
Mittaa kattilaan kuohukerma, fariinisokeri ja maissitärkkelys. Keitä seosta muutama minuutti, kunnes se muuttuu paksuksi kinuskiksi. Rouhi suolapähkinät hienommiksi.
Kaada ohjeen mukaisesti puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, tee lusikalla ura keskelle, ja valuta uraan puolet kinuskista ja suolapähkinöistä. Lisää tumma taikina, tee ura ja lisää loput kinuskista sekä pähkinät. Lusikoi pinnalle loput vaaleasta taikinasta, tasoita pinta ja pistele tiikeriraidat haarukalla. Voit valuttaa myös valmiin kakun pinnalle kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.
Tykkää (28)
Kommentit
Jätä kommentti