Toscakakku

Toscakakku
Toscakakku on herkullinen kahvipöydän klassikkoleivonnainen!
Pohja
100 g | voita |
---|---|
1 tl | leivinjauhetta |
2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 | munaa |
1 ½ dl | sokeria |
2 rkl | appelsiinimehua tai maitoa |
Kuorrutus
75 g | voita |
---|---|
½ dl | sokeria |
2 rkl | appelsiinimehua tai maitoa |
1 rkl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
100 g | mantelilastuja |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään kiertoilmatoiminnolla 175 asteeseen.
- Sulata voi ja sekoita leivinjauhe jauhoihin.
- Vaahdota munat, lisää sokeri ja vatkaa, kunnes munavaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää joukkoon kuivat aineet ja neste. Sekoita joukkoon lopuksi voisula.
- Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan halkaisijaltaan 20-24 cm.
- Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmista kakun paistuessa toscakuorrute kiehauttamalla kaikki ainekset paksupohjaisessa kasarissa.
- Nosta uunin lämpö 200 asteeseen.
- Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle ja nosta vuoka uuniin vielä noin 12 minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tykkää (23)
Kommentit
Jätä kommentti