Valikko

Toscakakku

Sunnuntai toscapiirakka

Toscakakku

Toscakakku on herkullinen kahvipöydän klassikkoleivonnainen!

Pohja

100 gvoita
1 tlleivinjauhetta
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 munaa
1 ½ dlsokeria
2 rklappelsiinimehua tai maitoa

Kuorrutus

75 gvoita
½ dlsokeria
2 rklappelsiinimehua tai maitoa
1 rklSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
100 gmantelilastuja

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmatoiminnolla 175 asteeseen.
  2. Sulata voi ja sekoita leivinjauhe jauhoihin.
  3. Vaahdota munat, lisää sokeri ja vatkaa, kunnes munavaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää joukkoon kuivat aineet ja neste. Sekoita joukkoon lopuksi voisula.
  4. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan halkaisijaltaan 20-24 cm.
  5. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmista kakun paistuessa toscakuorrute kiehauttamalla kaikki ainekset paksupohjaisessa kasarissa.
  6. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen.
  7. Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle ja nosta vuoka uuniin vielä noin 12 minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tykkää (24)

    Jaa

    Reseptissä käytetyt tuotteet