Toscakakku

Toscakakku
Toscakakku on herkullinen kahvipöydän klassikkoleivonnainen!
Pohja
| 100 g | voita |
|---|---|
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 2 | munaa |
| 1 ½ dl | sokeria |
| 2 rkl | appelsiinimehua tai maitoa |
Kuorrutus
| 75 g | voita |
|---|---|
| ½ dl | sokeria |
| 2 rkl | appelsiinimehua tai maitoa |
| 1 rkl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 100 g | mantelilastuja |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään kiertoilmatoiminnolla 175 asteeseen.
- Sulata voi ja sekoita leivinjauhe jauhoihin.
- Vaahdota munat, lisää sokeri ja vatkaa, kunnes munavaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää joukkoon kuivat aineet ja neste. Sekoita joukkoon lopuksi voisula.
- Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan halkaisijaltaan 20-24 cm.
- Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmista kakun paistuessa toscakuorrute kiehauttamalla kaikki ainekset paksupohjaisessa kasarissa.
- Nosta uunin lämpö 200 asteeseen.
- Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle ja nosta vuoka uuniin vielä noin 12 minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tykkää (25)
