Valkosuklaa-mustikkajuustokakku
Valkosuklaa-mustikkajuustokakku
Tämän suussasulavan juustokakun täytteessä yhdistyvät valkosuklaa ja mustikat. Mehevä kakku valmistetaan uunissa.
Pohja
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
1 dl | sokeria |
1 | muna |
2½ dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
½ tl | leivinjauhetta |
Täyte
300 g | valkosuklaata |
---|---|
2 rkl | maissitärkkelystä |
2 dl | kuohukermaa |
3–4 | munaa (koosta riippuen) |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
1 rkl | sitruunamehua |
½ dl | sokeria |
150 g | mustikoita |
Koristeluun tuoreita mustikoita ja tomusokeria |
Ohjeet
- Voitele irtopohjaisen (22-24 cm) pyöreän vuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja vuoraa sillä vuoan pohja.
- Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja ylös reunoille. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
- Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa täydellä teholla ja välillä sekoittaen.
- Sekoita maissitärkkelys kermaan.
- Vatkaa munat yksitellen tuorejuuston joukkoon. Lisää sitruunamehu.
- Vatkaa joukkoon sulatettu valkosuklaa, sekä kermaseos ja sokeri.
- Laita 1/3 mustikoista pohjan päälle.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Ripottele loput mustikat täytteen päälle.
- Paista kakku 175 asteessa uunin alatasossa noin 50-60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa vähintään pari tuntia tai yön yli. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
- Koristele halutessasi tomusokerilla.
Tykkää (31)
Kommentit
Jätä kommentti