Valikko

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

valkosuklaa mustikkajuustokakku

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Tämän suussasulavan juustokakun täytteessä yhdistyvät valkosuklaa ja mustikat. Mehevä kakku valmistetaan uunissa.

  • 16 palaa
  • Yli 60 min

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
1 muna
dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
½ tlleivinjauhetta

Täyte

200 gvalkosuklaata
2 rklmaissitärkkelystä
2 dlkuohukermaa
3–4 munaa (koosta riippuen)
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 rklsitruunamehua
½ dlsokeria
150 gmustikoita
Koristeluun tuoreita mustikoita ja tomusokeria

Ohjeet

  1. Voitele irtopohjaisen (22-24 cm) pyöreän vuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja vuoraa sillä vuoan pohja.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja ylös reunoille. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
  4. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa täydellä teholla ja välillä sekoittaen.
  5. Sekoita maissitärkkelys kermaan.
  6. Vatkaa munat yksitellen tuorejuuston joukkoon. Lisää sitruunamehu.
  7. Vatkaa joukkoon sulatettu valkosuklaa, sekä kermaseos ja sokeri.
  8. Laita 1/3 mustikoista pohjan päälle.
  9. Kaada täyte pohjan päälle.
  10. Ripottele loput mustikat täytteen päälle.
  11. Paista kakku 175 asteessa uunin alatasossa noin 50-60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.
  12. Anna kakun jäähtyä vuoassa vähintään pari tuntia tai yön yli. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  13. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Tykkää (9)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet