Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku
Tämän suussasulavan juustokakun täytteessä yhdistyvät valkosuklaa ja mustikat. Mehevä kakku valmistetaan uunissa.
Pohja
| 100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
|---|---|
| 1 dl | sokeria |
| 1 | muna |
| 2½ dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
| ½ tl | leivinjauhetta |
Täyte
| 300 g | valkosuklaata |
|---|---|
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 3–4 | munaa (koosta riippuen) |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| ½ dl | sokeria |
| 150 g | mustikoita |
| Koristeluun tuoreita mustikoita ja tomusokeria |
Ohjeet
- Voitele irtopohjaisen (22-24 cm) pyöreän vuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja vuoraa sillä vuoan pohja.
- Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja ylös reunoille. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
- Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa täydellä teholla ja välillä sekoittaen.
- Sekoita maissitärkkelys kermaan.
- Vatkaa munat yksitellen tuorejuuston joukkoon. Lisää sitruunamehu.
- Vatkaa joukkoon sulatettu valkosuklaa, sekä kermaseos ja sokeri.
- Laita 1/3 mustikoista pohjan päälle.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Ripottele loput mustikat täytteen päälle.
- Paista kakku 175 asteessa uunin alatasossa noin 50-60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa vähintään pari tuntia tai yön yli. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
- Koristele halutessasi tomusokerilla.
Tykkää (37)

