Valikko

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

valkosuklaa mustikkajuustokakku

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Tämän suussasulavan juustokakun täytteessä yhdistyvät valkosuklaa ja mustikat. Mehevä kakku valmistetaan uunissa.

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
1 muna
dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
½ tlleivinjauhetta

Täyte

300 gvalkosuklaata
2 rklmaissitärkkelystä
2 dlkuohukermaa
3–4 munaa (koosta riippuen)
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 rklsitruunamehua
½ dlsokeria
150 gmustikoita
Koristeluun tuoreita mustikoita ja tomusokeria

Ohjeet

  1. Voitele irtopohjaisen (22-24 cm) pyöreän vuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja vuoraa sillä vuoan pohja.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja ylös reunoille. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
  4. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa täydellä teholla ja välillä sekoittaen.
  5. Sekoita maissitärkkelys kermaan.
  6. Vatkaa munat yksitellen tuorejuuston joukkoon. Lisää sitruunamehu.
  7. Vatkaa joukkoon sulatettu valkosuklaa, sekä kermaseos ja sokeri.
  8. Laita 1/3 mustikoista pohjan päälle.
  9. Kaada täyte pohjan päälle.
  10. Ripottele loput mustikat täytteen päälle.
  11. Paista kakku 175 asteessa uunin alatasossa noin 50-60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.
  12. Anna kakun jäähtyä vuoassa vähintään pari tuntia tai yön yli. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  13. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Tykkää (31)

    Jaa

    Kommentit

    • Leipurihiiva
      Pitääkö kerma vatkata? En ole kermaa koskaan käyttänyt muuten ku vatkattuna ni pakko varmistaa 🙂
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Heippa! Kiitos kysymyksestäsi, Leipurihiiva. Kermaa ei tarvitse tässä ohjeessa vatkata. Maissitärkkelyksen ja munien ansiosta täyte hyytyy uunissa. 🙂
    • Liisa
      Voiko käyttää kakkuun valmista murotaikinaa?
    • kakkuriina
      Kakku on ollut uunissa yli 60 min, ja on vielä aivan löysä keskeltä!? Mikä on pielessä?
    • kakkuriina
      Tein kakun täsmälleen jauhopussin takana olevan ohjeen mukaan. Vielä 70 min jälkeen on aivan löysä keskeltä.Ylläolevassa ohjeessa on muuten 100 g tuorejuustoa vähemmän kuin pussin ohjeessa.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Kakkuriina. Kiitos kommenteista. Kakun annetaan vetäytyä vuoassa vähintään pari tuntia, jonka aikana se vielä hyytyy hieman. Uuneissa saattaa kuitenkin olla jonkin verran eroja, joten on mahdollista, että kakku vaatii pidemmän paistoajan, mitä ohjeessa. Tarkistamme tuorejuuston määrän. 😊
    • Herkkusuu
      Hei, voiko kakun pakastaa valmiina?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Herkkusuu, Voit pakastaa kakun hyvin pakattuna, ettei se ota makuja. Voit leipoa kakun myös pari päivää aiemmin tarjoilua.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet