Valloittava Persimon-clafoutis

Valloittava Persimon-clafoutis
Clafoutis on ranskalainen vanukasmainen pannukakku, joka on täynnä suussa sulavaa hyvyyttä. Tässä helpossa reseptissä on lisäksi hieman luumua muistuttavaa persimon hedelmää.
Ainekset
1 iso kypsä | persimon (n. 250 g) |
---|---|
4 pientä | munaa |
1 ½ dl | sokeria |
½ tl | vaniljasokeria |
½ tl | suolaa |
½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
1 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 dl | kuohukermaa |
1 dl | maitoa |
Päälle
(Siro) sokeria | |
raastettua sitruunan kuorta |
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen tasalämmöllä.
- Pese ja viipaloi persimon. Asettele viipaleet voidellun pyöreän vuoan (28 cm) pohjalle hieman irti reunoista.
- Yhdistä munat, sokerit, suola sekä Sunnuntai Juokseva ja sekoita kevyesti.
- Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Sekoita taikinan joukkoon kerma ja maito. Kaada taikina vuokaan ja sirottele päälle hieman sokeria.
- Paista 40–45 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes clafoutis on saanut reunoilta väriä ja on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Clafoutis saa jäädä sisältä vanukasmaiseksi.
- Voit raastaa clafoutis’n pinnalle sitruunan kuorta, se taitaa hieman makeutta ja antaa kivan sitruksisen säväyksen
- Tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kanssa.
Voit käyttää kerman tilalla täysmaitoa, jolloin saat valmistettua hieman kevyemmän herkun. Persimonin tilalla voit käyttää myös esim. persikoita tai luumuja.
Tykkää (10)