Sunnuntai
Valloittava Persimon-clafoutis
Clafoutis on ranskalainen vanukasmainen pannukakku, joka on täynnä suussa sulavaa hyvyyttä. Tässä helpossa reseptissä on lisäksi hieman luumua muistuttavaa persimon hedelmää.
Ainekset
1 iso kypsä | persimon (n. 250 g) |
---|---|
4 pientä | munaa |
1 ½ dl | sokeria |
½ tl | vaniljasokeria |
½ tl | suolaa |
½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
1 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 dl | kuohukermaa |
1 dl | maitoa |
Päälle
(Siro) sokeria | |
raastettua sitruunan kuorta |
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen tasalämmöllä.
- Pese ja viipaloi persimon. Asettele viipaleet voidellun pyöreän vuoan (28 cm) pohjalle hieman irti reunoista.
- Yhdistä munat, sokerit, suola sekä Sunnuntai Juokseva ja sekoita kevyesti.
- Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Sekoita taikinan joukkoon kerma ja maito. Kaada taikina vuokaan ja sirottele päälle hieman sokeria.
- Paista 40–45 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes clafoutis on saanut reunoilta väriä ja on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Clafoutis saa jäädä sisältä vanukasmaiseksi.
- Voit raastaa clafoutis’n pinnalle sitruunan kuorta, se taitaa hieman makeutta ja antaa kivan sitruksisen säväyksen
- Tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kanssa.
Voit käyttää kerman tilalla täysmaitoa, jolloin saat valmistettua hieman kevyemmän herkun. Persimonin tilalla voit käyttää myös esim. persikoita tai luumuja.
Tykkää (9)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti