Valikko

Sunnuntai

Valloittava persimon-clafoutis

Valloittava Persimon-clafoutis

Clafoutis on ranskalainen vanukasmainen pannukakku, joka on täynnä suussa sulavaa hyvyyttä. Tässä helpossa reseptissä on lisäksi hieman luumua muistuttavaa persimon hedelmää.

Ainekset

1 iso kypsäpersimon (n. 250 g)
4 pientämunaa
1 ½ dlsokeria
½ tlvaniljasokeria
½ tlsuolaa
½ dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 dlkuohukermaa
1 dlmaitoa

Päälle

(Siro) sokeria
raastettua sitruunan kuorta

Ohjeet

 

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen tasalämmöllä.
  2. Pese ja viipaloi persimon. Asettele viipaleet voidellun pyöreän vuoan (28 cm) pohjalle hieman irti reunoista.
  3. Yhdistä munat, sokerit, suola sekä Sunnuntai Juokseva ja sekoita kevyesti.
  4. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Sekoita taikinan joukkoon kerma ja maito. Kaada taikina vuokaan ja sirottele päälle hieman sokeria.
  6. Paista 40–45 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes clafoutis on saanut reunoilta väriä ja on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Clafoutis saa jäädä sisältä vanukasmaiseksi.
  7. Voit raastaa clafoutis’n  pinnalle sitruunan kuorta, se taitaa hieman makeutta ja antaa kivan sitruksisen säväyksen
  8. Tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kanssa.

Voit käyttää kerman tilalla täysmaitoa, jolloin saat valmistettua hieman kevyemmän herkun. Persimonin tilalla voit käyttää  myös esim. persikoita tai luumuja.

Tykkää (9)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet